×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
-1 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

10 ezer családot kárpótoltak

2021.10.21 - 12:23
Megosztás:
10 ezer családot kárpótoltak
Fotó: Getty Images
Több mint 9 millió euró kártérítést fizettek ki a biztosítótársaságok a COVID-19 miatt országszerte — derült ki az UNSAR adataiból.

A koronavírus-járvány kezdetétől, 2020 márciusától idén augusztusig a romániai biztosítótársaságok összesen 9,37 millió eurót fizettek ki a magán-életbiztosítással rendelkező lakosoknak vagy családtagjaiknak a SARS-CoV-2 vírus okozta betegség, illetve a COVID-19 szövődményei miatti elhalálozás okán — közölte a Romániai Biztosítótársaságok Országos Szövetsége (UNSAR). Ez azt jelenti, hogy a járvány idején több mint 10 ezer romániai család részesült a fakultatív biztosítások nyomán felkínált pénzügyi támogatásból.

„A mai világ egyik legnagyobb kihívása a koronavírus-járvány leküzdése. Sajnos még mindig rengeteg pénzügyileg sérülékeny család van Romániában, ezek a biztosítások azonban védőhálót nyújthatnak számukra” — mondta Adrian Marin, az UNSAR elnöke, aki szerint az életbiztosítás és a magán-egészségbiztosítás olyan megfizethető megoldás, ami segít csökkenteni a családok kiszolgáltatottságát, kiegészítve az állami rendszer által nyújtott védelmet.

Sőt, bár néhány biztosító rendszerint kizárta a járványok által okozott kockázatokat a szerződésekből, most annak érdekében, hogy támogassák azokat az ügyfeleket, akiknek egészségi állapotát a COVID-19 befolyásolhatja, úgy döntöttek, hogy minden kérelmet külön-külön értékelnek, vagy a termékeket az adott helyzethez igazítják, így a COVID-19 megbetegedések nyomán is lehetővé tették a kártérítést.

Bumbuluţ Krisztina

 

GCS: 916 új fertőzést igazoltak, 78 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi közlése szerint az utóbbi 24 órában 916 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel .
Covid-vakcinák: mély szakadék a két tábor között
Az utcán, a boltban, a buszon, a tévében, a munkahelyen, az interneten — mindenütt szó van a Covid-19-ről és a koronavírus elleni védőoltásokról. Az oltáspártiak és az oltást ellenzők, járványtagadók között mindenütt heves viták alakulnak ki.
Kéthetes országos karantént rendeltek el Szlovákiában
Kéthetes országos karantént rendeltek el csütörtöktől Szlovákiában, hogy megfékezzék a világszerte leggyorsabban ott terjedő Covid-19-járványt. A kórházakban ápolt koronavírusos paciensek száma elérte a kritikus szintet, és továbbra is alacsony a népesség átoltottsága.
Cookie