×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
13 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.39 RON
Sport

120 éves a Ferencvárosi Torna Club

2019.05.03 - 08:48
Megosztás :
 • 120 éves a Ferencvárosi Torna Club

  Május 3-án ünnepli fennállásának 120. esztendejét a Ferencvárosi Torna Club.

  1899. május 3-án a budapesti IX. kerületében, a Bakáts téren alapították meg az egyesületet és annak címerét, amelyben a kilenc csík – öt zöld, és négy fehér – Budapest IX. kerületét szimbolizálja, a pajzsszerű címer alján található három E betű pedig a klub jelmondatára utal: Erkölcs, Erő, Egyetértés.

  Az FTC előbb egy rövid közleményben emlékezett meg a jeles eseményről, majd a nap folyamán a fradi.hu oldalon közölt cikkeket a jubileum jegyében. „Az FTC történelme egyedülálló, és példátlan sikerekben gazdag. Természetesen nehéz időszakból sem volt kevés, ám egyesületünket az sem törte meg, ha éppen önkényesen elvették színeit és nevét, ha törvénytelenül a másodosztályba száműzték, vagy legjobb játékosait elkobozták.

  (…) 120 évvel ezelőtt pár lelkes fiatal óhatatlan vágyat érzett aziránt, hogy szervezett, egyesületi kereteken belül űzhesse kedvenc sportágát, a labdarúgást. Az ő vágyálmuk köszön vissza minden egyes mérkőzésen – legyen az bármely szakosztály erőpróbája –, ahol ferencvárosi sportoló pályára lép. (…)

  Azóta olimpiai bajnokokat, világ- és Európa-bajnokokat, halhatatlan sportolókat, elpusztíthatatlan ikonokat nevelt ez a klub, amely Magyarország legnépszerűbb sportegyesületeként az idők folyamán a Kárpát-medence legnagyobb legendájává nőtte ki magát. Egy olyan sportklubbá, amelynek szurkolni életérzés, amelynek drukkerei vallási megszállottsággal fohászkodnak a mindenkori győzelemért.”

  Külön kiemelnek két idei, történelmi sikert, hiszen a Fradi jégkorongcsapata 22 év után magyar bajnokságot, az Erste Ligát pedig története során először nyerte meg, míg a férfi focicsapat a 30. bajnoki címét szerezte meg a jubileum évében.

  Cookie