×
2020. 07 16.
Csütörtök
Valter
14 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.37 RON
Nagykároly

13 759 lejt gyűjtöttek Noelnek

2019.11.17 - 12:28
Megosztas :
 • 13 759 lejt gyűjtöttek Noelnek

  Péntek délután újabb karitatív rendezvény helyszínéül szolgált a nagykárolyi városközpontban található Román Katona emlékműve előtti tér. Ide hívott és várt minden segítő szándékú embert az Impreuna-Egymásért Egyesület (ASIEE) csapata, illetve a Kalazanci Szent József Líceum diáksága és tanárai, hogy az érkörtvélyesi kisfiú, Noel életmentő kezelésére pénzt gyűjtsenek.

  Az ASIEE csapata zsíros kenyérrel, meleg teával, jó zenével készült, míg a kalazancisok asztalánál muffin, goffri és még számtalan, a diákok által készített finomság várta az adakozókat.

  A délután folyamán dr. Lovász András gyermekorvos beszélt a jelenlévőknek a gerinceredetű izomsorvadásról (SMA), majd a továbbiakban Tolnay István, a Nagykárolyi Református Egyházmgye esperese és Lucian Cociorva parókus közösen imádkozott a jelenlévőkkel együtt Noelért. A programok közben nagy meglepetésben volt részük a jelenlévőknek, ugyanis váratlanul megérkezett Noel szüleivel. Mint kiderült, ők a kisfiú mindennapos, speciális kezelése kapcsán jártak Nagykárolyban és megragadták az alkalmat, hogy találkozzanak és személyesen köszönjék meg a gyűjtés szervezőinek és az adakozóknak a segítséget.

  A kisfiú szülei meghatottan mondtak köszönetet azért a segítségért és szeretetért, ami feléjük árad, mióta felvállalták és kiálltak a nyilvánosság elé problémájukkal.

  A pénteki akció során 13 759 lej gyűlt össze. Az összeg egy részét – 5409 lejt – a kalazancis diákok gyűjtötték össze, a különbözetet az ASIEE perselyébe érkezett adományok tették ki. A szervezők azt kérik, hogy a folytatódó gyűjtési akciókhoz járuljanak hozzá a támogatók, hiszen a 2,1 millió dolláros kezelési költség összegének előteremtését célzó erőfeszítés még igencsak az elején jár. Minden kis összeg számít, ezért szükség van az összefogásra.

  Segítsen Ön is!

  Noelt jelenleg ezeken a számlaszámokon lehet támogatni: Olyus Noel Robert:

  EUR RO74BTRLEURCRT0527455101

  HUF RO87BTRLHUFCRT0527455101

  RON RO27BTRLRONCRT0527455101

  Bank neve: Banca Transilvania.

  Bank címe: Agenţia Valea Lui Mihai, Str. Marton Aron, Nr. 14, Valea Lui Mihai, Bihor, România.

  PayPal account: paypal.me/kicsinoelsma1 . GoFundMe: gf.me/u/wfyvjv.

  Nagykárolyban több magánszemély is gyűjtést szervezett. Lehet csatlakozni a Lipovan Gabriella által létrehozott „Noel segítségére önkéntes licitáló csoport Nagykároly és környékén” csoporthoz, illetve pénzadományokat is várnak, amiket szintén Gabriellához lehet eljuttatni. Ő vállalta, hogy elvégzi a banki átutalását is a kapott összegeknek a család részére. Továbbá különböző, PET-palackkupak-gyűjtés is indult, amiben több iskolai csoport, osztályok is részt vesznek. Minden segítség számít, a család mindennemű hozzájárulást köszönettel fogad.

   

   

  Cookie