×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

131 szabad állást hirdettek a megyében

2021.09.02 - 09:23
Megosztás:
131 szabad állást hirdettek a megyében
Fotó: ceglediszc.hu
A legfrissebb adatok szerint összesen 131 megüresedett állást kínálnak Szatmár megyében a vállalkozók, tájékoztat közleményében a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM).

Hét felsőfokú végzettséget igénylő állás van meghirdetve: gazdasági tanácsadót/szakértőt, jogászt, megfigyelőrendszerekhez technikust, mérnököt, állatorvost keresnek, az 54 középfokú, illetve posztliceális képzettséget igénylő munkahelyre pedig többek között biztosítási ügynököt, értékesítési ügynököt, gyógyszerészasszisztenst, könyvelőt, eladót, titkárnőt, alkatrész-összeszerelőt, bolti osztályvezetőt, nehézgépjármű-sofőrt, gépjárművezetőt, építőipari technikust és targoncavezetőt is keresnek.

Az általános iskolai végzettséggel rendelkezők számára 40 szabad állás van meghirdetve, többek között biztonsági őrt, szakácsot, bárost, takarítónőt, rakodómunkást, eladót, árurakodót, kézi összeszerelőt, épületbontót, áruválogatót és restaurátor építészt keresnek.

A szakiskolai végzettséggel rendelkezők számára 30 állást hirdettek meg, többek között szakácsot, karbantartó villanyszerelőt, lakatost, hegesztőt, ácsot és traktoristát keresnek.

További információkkal az AJOFM Szatmárnémeti, Ion Ghica utca 36. szám alatti székhelyén, a 0261.770.237-es telefonszámon vagy az ajofm.sm@anofm.gov.ro e-mail-címen szolgálnak, de bizalommal lehet keresni az AJOFM nagykárolyi, avasfelsőfalui, tasnádi, erdődi és turci kirendeltségeit is, áll a közleményben. S. B.

 

 

A legtöbb alkalmazott líceumi  végzettséggel rendelkezik
4039 személyt alkalmaztak a hatályos jogszabályok által előírt foglalkoztatásösztönző intézkedések eredményeként a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) közvetítésével az idei év első tíz hónapjában, derül ki az ügynökség szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből.
Optimista hozzáállás a munkahelyváltáshoz
Több ágazatban is visszaállt a pandémia előtti állapot, megnőtt a meghirdetett munkahelyek száma, ezzel párhuzamosan az álláskeresők is visszanyerték önbizalmukat és optimizmusukat, bátrabban szánják el magukat egy váltásra, mutat rá az eJobs felmérése.
Felére csökkent az EURES-állások száma
A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM SM) arról számol be, hogy a külföldi munkaadók jelenleg 213 állást hirdettek meg a közös európai foglalkoztatási hálózat (EURES) keretében.
Cookie