×
2020. 07 13.
Hétfő
Jenő
21 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

1500 lejes szállítási támogatásban részesülnek a súlyos fogyatékossággal élők

2020.06.30 - 18:26
Megosztas :
 • 1500 lejes szállítási támogatásban részesülnek a súlyos fogyatékossággal élők
  A fogyatékossággal élő személyek munkahelyi védelmét és az intézmények akadálymentesítését szorgalmazó törvénytervezetet fogadott el szerdán a képviselőház döntéshozó testületként - tájékoztat közleményében az RMDSZ.

  A szövetség munkaügyekért felelős szakembere, a jogszabály társkezdeményezője, Csép Éva Andrea a törvény plénumbeli vitáján elmondta: a jogszabály pontosan meghatározza a védett műhelyek fogalmát. 'Ennek értelmében ezentúl védett műhelynek minősülnek a fogyatékos emberek által létrehozott egyéni és családi vállalkozások, valamint a magánvállalkozók (PFA) is' - idézi a képviselőt az RMDSZ közleménye.

  Csép Andrea hozzátette, a tervezet emellett szigorít a szankciókon azon intézmények esetében, amelyek még nem biztosítják az akadálymentes közlekedést.

  Ugyanakkor 1500 lejes támogatást ír elő a fogyatékossággal élőknek, illetve 750 lejest támogatást a mérsékelt fogyatékossággal élőknek, amennyiben saját igényeiknek megfelelően átalakított autóval közlekednek, és nem élnek a törvény által biztosított ingyenes utazási lehetőséggel.

  A törvény az államelnöki kihirdetést és a Hivatalos Közlönyben való megjelenést követően lép érvénybe.

  Cookie