×
2020. 08 12.
Szerda
Klára
19 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

2018 legjobb kenyereit díjazták a GastroPan kiállításon

2018.04.23 - 11:05
Megosztás:
 • 2018 legjobb kenyereit díjazták a GastroPan kiállításon

  A GastroPan kiállítás Délkelet Európa legjelentősebb pékipari, cukrászati és vendéglátóipari szakmai kiállítása.

  A kiállítás második napján, pénteken, április 20-án a standokon kiállított legújabb megoldásokon és technológiákon kívül a GastroPan Versenyek Pék kategóriájának versenyszámai vonzottak még több látogatótót, szakmabelit. A legtehetségesebb romániai pékek neveztek be a Pék kategória négy versenyszámára, akik különleges kenyerekkel és péksüteményekkel érkeztek.

   

  A pékipar elismert szakembereiből és szakmai egyesületek vezetőiből álló zsűrinek nehéz dolga volt, hiszen évről évre egyre lenyűgözőbb termékek születtek. A nap fénypontja az év kenyereiért járó díjak illetve a 10 év GastroPan Trófea átadása volt. A legjobb ipari technológiával készült kenyér a Voica Silvia Florentina által készített kovászos, lenmagos, napraforgómagos és szójababos kenyér lett, míg a legjobb kézműves kenyér a kovászos és krumplis kenyér lett, amelyet Gheambazu Florin Nicolae készített.

  Az Év Kenyerei

  Az elmúlt évekhez hasonlóan az „Év Kenyere” versenykategóriában két versenyszámban is lehetett nevezni. Így a gyártási folyamat és a napi termelési mennyiség függvényében kézműves és ipari technológiával készült kenyér versenyszámokban is versenyezhettek. A szakmai zsűri díjazta mind a legjobb ipari, mind a kézműves úton előállított kenyereket.

   

  2018 Ipari Kenyere, amelyet Romániában állítottak elő

  A versenykategóriába olyan ipari pékségeket képviselő versenyzők jelentkezhetnek, akik naponta minimum 300 kg kenyeret állítanak elő. A nyertes alkotást Voica Silvia Florentina, a Vel Pitar pékje készítette. A győztes kenyér tartalmaz többek közt 650-es fehér búzalisztet, kovászt, szójababot, napraforgómagot, lenmagot és élesztőt is. A versenyszám díjazottai:

  I díj: Voica Silvia Florentina – Vel Pitar SA, Râmnicu Vâlcea

  II díj: Gál Rozália – Bocskor Pékség, Szentmárton

  III díj: Caracuda Păunescu Floriana Adelita – Michael Artisan Bakery, Craiova

   

  2018 Kézműves Kenyere, amelyet Romániában állítottak elő

  A versenykategóriába olyan kézműves pékségeket képviselő versenyzők jelentkezhetnek, akik naponta maximum 100 kg kenyeret állítanak elő. A legjobb kézműves kenyeret a Megasimitis pékje, Gheambazu Florin Nicolae készítette és lisztet, vizet, krumplit, kovászt és sót tartalmaz.

  A versenyszám díjazottai:

  I díj: Gheambazu Florin Nicolae – Megasimitis Srl, Konstanca

  II díj: Cristolovean Elena – Mons Mellis - Transylvania Dreams, Szászhermány

  III díj: Bocskor István – Bocskor Pékség, Szentmárton

   

  A legjobb egészséges péksütemények

  A versenyző pékek a péksütemények kategóriában is megmutathatták szaktudásukat, olyan péksüteményekkel nevezhettek, amelyek az egészséges életmód jegyében készültek

  A legfinomabb péksütemény az Oprea Alexandru által készített vegán, avokádós lepény lett, amely kókuszpelyhet, mandulalisztet, kókuszolajat, juharszirupot, avokádót és kakaót tartalmaz.

  A versenyszám első három helyezettje:

  I díj: Oprea Alexandru – Ana Pan SA, Bukarest

  II díj: Bocskor István – Bocskor Pékség, Szentmárton

  III díj: Sandu Dumitra – Vel Pitar SA, Râmnicu Vâlcea

   

  Egy, a 10 éves GastroPan alkalmából készített művészi kompozíciót is díjaztak

  Idén egy új versenykategóriát is meghirdettek, a versenyzők egy különleges artisztikai kategóriában mérettethettek meg, különböző művészi alkotásokat készíthettek kenyértésztából, cukorpasztából, csokoládéból, isomaltból vagy zöldségből és gyümölcsből készíthettek faragásokat. Az új versenykategória tematikája: 10 év GastroPan. A legszebb művészi alkotás készítője a Moara Cibin.

   

  Cookie