×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

21 migránst tartóztattak fel az utóbbi 24 órában a határőrök

2021.04.02 - 12:03
Megosztás:
21 migránst tartóztattak fel az utóbbi 24 órában a határőrök
Az elmúlt nap során 21 olyan, Afganisztánból, Marokkóból, Palesztinából, Szíriából és Líbiából érkezett személyt tartóztattak fel a határőrök, akik illegálisan próbáltak átjutni Magyarország területére - közölte pénteken az aradi határrendészet.

A határőrök beszámolója szerint a nagylaki országúti, illetve a nagylaki autópálya-határátkelőnél összesen 16 migránst füleltek le három kamion rakterébe rejtőzve. Mint kiderült, az illetők afganisztáni állampolgárok, a legfiatalabb közülük 14, a legidősebb 38 éves, és korábban menedékjogért folyamodtak a román hatóságokhoz.

Öten - palesztin, szír, marokkói és líbiai illetőségű személyek - ugyanakkor gyalog kíséreltek meg határsértést Nagylaknál, a határőrök azonban feltartóztatták őket. A legfiatalabb közöttük 18, a legidősebb 36 éves.

A határrendészet minden ügyet kivizsgál.

AGERPRES

A kormány jóváhagyta két új román-magyar közúti határátkelő megnyitását
A román kormány szerdai ülésén memorandumban hagyta jóvá kétoldalú megállapodás megkötését a magyar kormánnyal két új közúti határátkelőhely megnyitásáról, Kisvarjaspuszta (Variasu) és Dombegyház, illetve Ottlaka (Graniceri) és Elek között.
Olaszországban veszik nyoma a legtöbb kiskorú migránsnak Európában
Naponta majdnem nyolc, szülői kíséret nélküli, 18 éven aluli migráns "tűnik el" Olaszországban. Ez a legmagasabb európai aránynak számít az ANSA olasz hírügynökség hétfőn közölt adatai szerint.
Aradon és Temesváron is spontán tüntetéseket szerveztek vasárnap éjjel az új járványügyi óvintézkedések ellen
Több százan tüntettek az utcákon vasárnapról hétfőre virradó éjszaka Aradon és Temesváron is az új járványügyi óvintézkedések ellen.
Cookie