×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
18 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Külföld

270 konténer zuhant a tengerbe a világ egyik legnagyobb hajójáról Németország partjainál

2019.01.03 - 16:15
Megosztás :
 • 270 konténer zuhant a tengerbe a világ egyik legnagyobb hajójáról Németország partjainál

  Összesen 270 áruszállító konténer zuhant a viharos Északi-tengerbe a Németországhoz tartozó Borkum szigetéhez közel, jelentette a Deutsche Welle a holland parti őrség tájékoztatására hivatkozva. A panamai zászló alatt hajózó MSC ZOE, a világ egyik legnagyobb konténerhajója veszélyes árukat is szállított, ezért a hatóságok figyelmeztetést adtak ki.

  A holland parti őrség jelentése szerint a konténerek most már holland vizeken lebegnek, húsz közülük a holland Terschelling, Ameland és Vlieland szigeteknél ért partot.

  A parti őrség tájékoztatása szerint három konténerben van veszélyes áru, de hogy ezek a konténerek hol vannak, azt még nem sikerült bemérni. Ezért kérik, hogy senki se közelítse meg a partra mosott konténereket.

  Persze ez első körben nem tartotta távol a kincsvadászokat. Holland sajtójelentések szerint a szigetek lakói Ikea bútorokat, ruhákat, játékokat és villanykörtéket szereztek a partra vetett konténerekeből. A szigetlakók évszázadok óta begyűjtik az ilyen partra vetett tárgyakat, ez afféle hagyomány arrafele, írja a Deutsche Welle. Vlieland polgármestere, Tineke Schokker szerint a helyhatóság egyáltalán nem bánja az ilyen kincskeresést. "Ez valójában nagyon kedves tőlük, ezeknek az áruknak a számbavétele többe kerülne valós értéküknél, és az a két rendőr, amink van, úgyse tudná őrizni az egész parton szétszóródott javakat" - mondta.

  Forrás: https://444.hu

  Cookie