×
2020. 07 13.
Hétfő
Jenő
18 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

3. meccs, 3. piros lap, de a 3. győzelem

2019.08.18 - 13:40
Megosztas :
 • 3. meccs, 3. piros lap, de a 3. győzelem

  Tarolnak Abrudan Róbert edző legényei a korosztályos labdarúgó-bajnokságban: a Szatmárnémeti Sportlíceum 17 éven aluli csapata a harmadik fordulóban is nyert, így százszázalékos mérleggel vezeti a 11. csoport táblázatát.

  A Nagybányai Minaur elleni szombati meccsen a szatmáriaktól Băbuț kétszer, míg Chiș, Sălăjan, Bonta, Raț és Bota egyenként egyszer voltak eredményesek, így 7–2-re győztek a Pusztadarócon játszott meccsen.

  Viszont a nagy arányú győzelem a második félidőben nyújtott teljesítménynek köszönhető, hiszen a máramarosiak az első háromnegyed óra után 2–1-re vezettek. Ráadásul a 37. percben Paul Fernando ki lett állítva, így a LPS több mint egy félidőn keresztül emberhátrányban játszott. Így is sikerült fordítani, magabiztos sikert aratni, és megőrizni a hibátlan mérleget. Mégis, egy negatív mérleget be kell fagyasszanak a srácok, hiszen a harmadik bajnoki meccsen a harmadik piros lapot kapja valamely szatmári srác. „Kis apró hibák miatt kapják a sárga lapokat a srácok. Túl vannak pörögve, minden áron győzni akarnak, és így csúsznak be a hibák. Egyik piros sem sportszerűtlen megnyilvánulás miatt volt, csupán olyan szabálytalanságok, mint a szabadrúgás elvégzésének, vagy a kapuskirúgás akadályoztatása. Beállnak ilyen labdákra, habár van egy sárga lapjuk, így következik a kiállítás” — panaszolta Abrudan Róbert.

  Ezt a találkozót megelőzően játszottak a LPS 19 évesei. Mihai Sabău-Svegler edző legényei 4–2-re verték a Minaurt, ezzel idénybeli első sikerüket jegyezték, és az első fordulóban jegyzett hazai döntetlennel már 4 pontjuk van a csoport táblázatában.

  A 16 évesek nem játszottak az elmúlt hétvégén az elitliga 3. csoportjának 3. fordulójában, ugyanis az Aradi Viitorul visszalépett még a bajnoki rajt előtt, így a Cosmin Iuhas, Crstian Popa edzőpáros csapata szabadnapos volt. Mint ismeretes, az U16-os alakulat kettőből két bajnokit megnyert, és a Temesvári ASU Politechnica, illetve az Aradi UTA alakulatokkal együtt vezetik a táblázatot.

  Pesek Attila

  Cookie