×
2024. 03 29.
Péntek
Auguszta
19 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.26 RON
Belföld

3107-re nőtt azoknak a tanintézeteknek a száma, ahol kizárólag online zajlik az oktatás

2020.10.27 - 16:13
Megosztás:
3107-re nőtt azoknak a tanintézeteknek a száma, ahol kizárólag online zajlik az oktatás
Országszerte 3107 tanintézetben zajlik kizárólag online az oktatás - tájékoztatott kedden a tanügy-minisztérium.

A megyei tanfelügyelőségek által kedd délig közölt adatok értelmében az ország 9580 tanintézményében a zöld forgatókönyv szerint, azaz személyes jelenléttel zajlik a tanítás, 4969-ben a sárga forgatókönyv szerinti, azaz hibrid oktatás zajlik, 3107 tanintézetben pedig a piros forgatókönyv alapján, kizárólag online folyik a tanítás.

A szaktárca megjegyzi, hogy 393 iskolában a tanulók és tanárok körében jegyzett koronavírusos megbetegedések indokolják a digitális tanrendet, 2714 tanintézetben pedig részben a településen regisztrált magas esetszám, részben pedig javítási munkálatok miatt tértek át az online oktatásra.

A minisztérium hangsúlyozza, hogy az iskolák igazgatótanácsa egyrészt a járványhelyzet alakulása, másrészt a tanintézet infrastruktúrája és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében tesz javaslatot az alkalmazandó forgatókönyvre, illetve ennek esetleges módosítására.

Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.


AGERPRES

Jelenléti oktatás, néhány kivétellel
Fizikai jelenléttel zajlik jövő héten az oktatás, kivételt csak azok az oktatási intézmények képeznek, ahol SARS-CoV-2-fertőzés miatt online oktatásra kényszerülnek az osztályok — közölte Andrei Baciu egészségügyi államtitkár.
Március elsejétől csak a Privát Virtuális Téren keresztül benyújtott adófizetői dokumentumokat veszi figyelembe az adóhatóság
A gazdasági tevékenységet folytató adófizetők március elsejétől csak a Privát Virtuális Téren (SVP) keresztül nyújthatnak be kérelmeket, okmányokat és bármilyen más iratot az Országos Adóhatósághoz (ANAF).
Online időpontfoglalás a tüdőgondozókba
Ettől az évtől kezdve a szatmárnémeti tüdőkórház is biztosítja az online időpontfoglalási lehetőséget a megújult weblapján.