×
2020. 08 05.
Szerda
Krisztina
30 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

36 forduló eltiltás a piskolti balhé miatt

2019.10.16 - 12:55
Megosztás:
 • 36 forduló eltiltás a piskolti balhé miatt

  Alig járt le a négy fordulós eltiltása a lucăceni-i Denis Kuzmosnak, most újabb tizenkettőt kapott, így máris kiérdemelheti Szatmár megye legsportszerűtlenebb focistájának járó kitüntetést.

  Két-két lucăceni és piskolti játékost, illetve egy piskolti delegátust tiltott el a hosszabb időre a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) fegyelmi bizottsága a két héttel ezelőtti negyedosztályos bajnoki mérkőzésen történt balhé miatt.

  A piskolti meccs 83. percében, 2–2-es állásnál a kispadról szaladtak szaladtak be játékosok, klubképviselők, de még nézők is beszabadultak, hogy „bekapcsolódjanak” a verekedésbe. A bírók lefújták a mérkőzést és elhagyták a játékteret, mivel nem lehetett biztonságos körülmények között folytatni a 8. forduló találkozóját. A kivizsgálások és az érintett személyek meghallgatása után döntött az AJF: 3 fordulóra felfüggeszti a piskolti pálya meccsrendezési jogát, illetve 500 lejjel bírságolja meg a Piskolti Unirea egyesületet. Ugyanakkor törölték a meccsen jegyzett eredményt, és 3–0-ra a Viitorului Lucăceni javára írták a mérkőzést és a három pontot.

  Ezzel Piskolt visszacsúszott a C-csoport táblázatának az utolsó helyére, míg a Lucăceni megerősítette az 5. helyét.

  Ezt követték a személyre szabott büntetések. A lucăceni-i Denis Kuzmos neve már ismert: legutóbb szeptember 10-én tiltották el 4 fordulóra, mivel a gencsi bajnokin megkergette és megfenyegette a pályán a játékvezetőt. A 2. forduló mérkőzés után járó felfüggesztés egy héttel ezelőtt járt le, de a játékos most is csak két bajnokit húzott le. De azelőtt is voltak bőven fegyelmi gondjai, ezért az AJF most 12 fordulóra tiltotta el, ami után remélhetően átértékeli majd a játékos is a helyzetét. Emellett 100 lej bírságot kell fizetnie.

  Csapattársa, Cătălin Imbuzan „csak” 6 fordulóra lett eltiltva, akárcsak a Piskolti Unirea két játékosa, Flaviu Veres és Cristian Nagy. Mindhárman egyenként 300 lej bírságot is fizetnek. Végül a piskolti egyesület küldötte, Vasile Vereş lett eltiltva 6 fordulóra.

  Az AJF fegyelmi bizottsága mindemellett további esetekben osztott ki összesen 11 fordulóra szóló eltiltás sportszerűtlen megnyilvánulások miatt, de büntette a Szatmárhegyi Viitorul képviselőjét Kocsis Attilát is, akit 3 fordulóra tiltottak el és 100 lejjel bírságoltak meg.

  Eltiltások

  1 forduló + 20 lej bírság: Norbert Rochian, Máté István (Szaniszlói Recolta), Adrian Fernea (Óvári Someșul), Szabó Márk (Vetési Viitorul), Marius Deac (Szamosdobi Voința).

  2 forduló + 65 lej: Pintye Erik (Vetési Viitorul).

  4 forduló + 75 lej: Balog Krisztofer (Szaniszlói Recolta).

  Pesek Attila

  Cookie