×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
3 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

37 tanintézményben van koronavírus-fertőzött gyerek

2021.10.15 - 12:02
Megosztás:
37 tanintézményben van  koronavírus-fertőzött gyerek
Érdekes jelenség kezd kialakulni az országban, ahol a koronavírus-fertőzéstől tartó szülők kérésére hivatkozva sorra zárnak be az iskolák, amelyeknek a jelenlegi szabályozás szerint elvileg csak akkor kellene áttérniük a távoktatásra, ha a közösségben megjelenik a fertőzés.

Szerdától több mint 300 iskola költöztette az internetre az oktatást országszerte, s ezek kevesebb mint egynegyedét záratta be a megyei közegészségügyi igazgatóság a közösségben megjelent fertőzés miatt, többségüknél a tanintézmény vezetése saját hatáskörben döntött az online oktatásra való áttérésről, arra hivatkozva, hogy a szülők félnek az iskolába engedni a gyerekeket a fertőzésveszély miatt. S bár a kormány próbálta az oltáskampányt azzal népszerűsíteni, hogy engedélyezte a jelenléti oktatás folytatását a beoltott diákok és tanárok számára azokban az osztályokban, ahol felütötte fejét a fertőzés, az intézményvezetők számára egyszerűbb megoldás az egész iskola bezárása.
Országos viszonylatban jelenleg az óvodások és iskolások 15 százaléka, 459 284 gyerek részesül online oktatásban — közölte Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter. Az oktatási minisztérium szerdán közölte, hogy jelenleg 16 316 fertőzött iskolást és óvodást tartanak nyilván, a megfertőződött tanügyi dolgozók száma pedig elérte az 5425-öt.

37 tanintézmény érintett


Szatmár megyében is naponta kell egy-egy óvodai csoportnak vagy iskolai közösségnek áttérnie az online oktatásra, ám eddig egyetlen oktatási intézményt sem kellett bezárni, azonban 37 oktatási intézményben vannak olyan közösségek, melyek online tanulásra tértek át. Szerettünk volna megtudni, hogy pontosan hány koronavírus-fertőzött diák és pedagógus van jelenleg Szatmár megyében, de nem kaptunk érdemleges választ kérdéseinkre a megyei tanfelügyelőség sajtóosztályától.

Több ösztöndíj az iskolásoknak
A szatmárnémeti tanács döntés értelmében 7 teljesítményalapú ösztöndíj, 2955 érdemösztöndíj, 15 tanulmányi ösztöndíj és 516 szociális ösztöndíj kerül kiosztásra idén.
Szatmár megye a második a régióban
A régióban Szatmár megye jegyzi a második legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, s a hétvégén hosszú hetekre, hónapokra visszamenően most regisztrálták a legkevesebb friss fertőzöttet.
GCS: 1377 új fertőzést igazoltak, 106 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi közlése szerint az utóbbi 24 órában 1377 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 106 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Cookie