×
2020. 07 12.
Vasárnap
Izabella, Dalma
18 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

3x3-as kupagyőztes a VSK

2019.05.26 - 16:10
Megosztas :
 • 3x3-as kupagyőztes a VSK

  A mondás szerint: minden jó, ha jó a vége! Igaz ez a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatára, amely Román Kupa-győzelemmel zárta az idényt, miután idehaza megnyerte a 3x3-as tornát.

  Megvan a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának az első aranyérme a román szövetség kiírásában rendezett hivatalos tornán: Oláh Andrea, Adina Pop, Kádár Annamária, Andreea Huțanu felállásban a lányok megnyerték a 3x3-as Román Kupát.

  A Román Kosárlabda-szövetség idei kírásában összesen 10 tornát rendeztek, szombaton és vasárnap zajlott Szatmárnémetiben az utolsó két ráadás, vagyis az elődöntő és a döntő torna. Mindkét nap csoportkört, majd főtáblás meccseket rendeztek, így alaposan megterhelte a lányokat a honi idényzáró.

  Az első nap a VSK-nak a negyeddöntő jelentette a megállót, a legjobb nyolc között ugyanis a sorozat egyik legösszeszokottabb kvartettjével álltak szemben, a Phoenix Știința Konstanca csapatával. Egy kiélezett, szoros meccsen a tengerparti lányok 18–17-re győztek, és a végső sikerig meg sem álltak. Bianca Fota, Adelina Duță, Cristina Cutaș, Andreea Beldian felállásban a konstancai csapat egyébként nyártól együtt játszik a bajnoki és kupa-tornákon. Ezzel szemben a VSK színeiben játszott még az év során Alexandra Uiuiu, Andreea Lazăr, Roxana Pane és vendégként, tavaly nyáron Elisabeth Pavel is. Az összeszokottság ilyen szinten szinten számít, amely megmutatkozott a szombati meccsen is.

  Vasárnap, az éremosztó tornán viszont nagyot fordult a helyzet, a VSK ugyanis keresztül gázolt a mezőnyön. Kicsit a sorsolás is kedvezett a szatmári lányoknak, hiszen a favoritnak számító konstancai csapat, vagy az Agronomia Bukarest nem jött ellenfélnek a döntőig. A két alakulat egymással kellett küzdjön a döntőbe jutásért, míg az Oláh, Pop, Kádár, Huțanu négyes a Marosvásárhelyi VSK-t (18–13), majd Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC-et kellett legyűrte (21–15) a legjobb kettőbe jutásért.

  A konstancaiak végül behúzták a bronzérmet, miután 21–19-rem verték a Sepsit, a fináléban pedig egy olyan csapattal állt szemben a VSK, amely a konstancaiakhoz hasonló összeszokott négyest alkottak. Azonban vasárnap délután a Both Katalin Sportteremben az Alexandra Chitanu, Georgiana Plavițu, Larisa Neagu, Claudia Ușurelu alkotta Agronomia Bukarest sem tudott megálljt parancsolni a hazaiaknak, aki így 21–17-es győzelemmel kiérdemelték a Román Kupa serleget.

  Pesek Attila

  Cookie