×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.39 RON
Sport

42 évesen befejezi sportolói karrierjét Vass Ildikó

2020.05.11 - 10:25
Megosztás :
 • 42 évesen befejezi sportolói karrierjét Vass Ildikó
  Végleg befejezi sportolói pályafutását a jelenkori sepsiszentgyörgyi kosárlabda-élet egyik felélesztője, ugyanakkor egyik legvitatottabb személyisége, Vass Ildikó.

  A 42 éves kézdivásárhelyi születésű bedobó a Sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceum élvonalbeli csapatában játszott legutóbb Romániában, viszont a Kovászna megyei önkormányzat a támogatás hűtlen kezelésével vádolta, ezért lemondott a klubnál betöltött vezetőségi pozíciójáról, illetve játékosi szerződését is felbontották vele. Luxemburgba költözött családjával, és itt folytatta karrierjét, legutóbb a Gregenwald Hostert csapatában játszott.

  A Sepsivel kétszer szerzett bajnoki ezüstérmet, 2012-ben pedig a Szatmárnémetiben rendezett négyes döntőben – a Szatmárnémeti VSK 77–64-es legyőzésével – és egy Román Kupát nyert.

  24 éves karrierje során a Kolozsvári Universitatea, a Fartec Brassó és a Sepsi MKL játékosa volt, Németországban bajnok lett a Wasserburg csapatával, majd kosárkirályi címet szerzett a Leipzig együttesénél. Magyarországon, Ausztriában, Litvániában és Spanyolországban is kosarazott, a válogatottal pedig több mint 100 mérkőzésen lépett a pályára, amellyel 2009-ben, Bejrutban megnyerte a Frankofon Játékokat.

  Vass Ildikó a YouTube-csatornáján jelentette be visszavonulását, de hozzátette, hogy edzőként szeretne továbbra is a sportágba maradni.

  Szöveg: Pesek Attila

  Fotó: Pesek Attika/Archív

  A képen: Vass Ildikó (zöld mez) védekezik a VSK játékosával, Adina Poppal szemben egy 2011-es bajnoki mérkőzésen

  Cookie