×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

90 százalékkal alacsonyabb volt a határforgalom, mint tavaly húsvétkor

2020.04.20 - 14:59
Megosztás:
90 százalékkal alacsonyabb volt a határforgalom, mint tavaly húsvétkor
Jelentős visszaesés tapasztalható a tavaly húsvétkor regisztrálthoz képest, mintegy 90 százalékkal kevesebb személygépkocsi hajtott át a határon, mint egy évvel korábban, ugyanakkor nagyjából állandó a teherforgalom - jelentette hétfőn az Országos Határrendészet (IGFP).

Az IGFP sajtóirodája szerint az elmúlt 48 órában megközelítőleg 13.600 személy jött be az országba, 9500 járművel, és 10.900-an hagyták el az országot, 7200 járművel.

A magyar-román határon megközelítőleg 9.600 személy jelentkezett belépésre, 6500 járművel, ezekből 5600 volt tehergépkocsi.

A határrendészet növelte a szolgálatban levő állományt: naponta körülbelül 4500 határrendőr teljesít szolgálatot.

Az ellenőrzés hosszabb időt vesz igénybe, mivel a személyazonossági dokumentumok kontrollja mellett az egészségügyi állapotra vonatkozó, saját felelősségre aláírt dokumentumot is ki kell tölteni, és járványtani szűrés is zajlik.

Az ellenőrzés után az autókat rendőri és csendőri kísérettel a karanténközpontok vagy a lakhelyi elkülönítés helyszínéhez irányítják.

Árokba csúszott egy kamion
Hétfőn el kellett terelni a Lázári központjában lévő körforgalomból az autós forgalmat.
„Ünnepi” beutazási szigorítások
Négy hétig szigorúbb feltételekkel lehet Romániába belépni, igaz, a szigorítások és a karanténkötelezettség az oltatlanokat vagy fertőzésen át nem esetteket sújtja — viszont ha nem EU-s tagországból érkeznek, az oltottaktól is kérik a negatív tesztet.
Egyre nehezebb az átkelés
Eddig sem a gördülékeny átérésről volt ismert a petei határátkelő, az újabb szigorítások pedig csak tovább nehezítik majd az átkelést — ám hogy pontosan mikortól, arról még senkinek fogalma sincs.
Cookie