×
2020. 09 26.
Szombat
Jusztina
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

A 44-es rajtszámot kapta Mani

2019.11.12 - 18:20
Megosztás:
A 44-es rajtszámot kapta Mani

A Dakar-rali 2020-as kiírására is azt a kategóriát választotta Mani, amelyben nem kísérheti műszaki csapat. A Maraton kategória kétszeres győztese elmondta, meg szeretné nyerni ezt a kategóriát is.

Jövő év elején három motoros versenyző áll majd rajthoz a Dakar-ralin romániai licencszel: a rutinos szatmárnémeti Gyenes Emánuel mellett ott lesz az arab sivatagi száguldáson Mani korábbi pártfogója, a brassói Marcel Butuza, illetve a a Romániában élő osztrák Martin Freinademetz, aki egyben a világ legnépszerűbb hardenduro versenyének, a Red Bull Romaniacsnak a megálmodója.

Butuza a klasszikus kategóriában a 80-as rajtszámot kapta, míg Mani és Freinademetz a male moto géposztályban a 44-es, illetve a 76-os rajtszámot kapta.

Mani tehát zsinórban második éve nevez a piros rajtszámosok versenyében. Vagyis műszaki asszisztencia nélkül kell teljesítenie a távot úgy, hogy a napi szereléseket magában kell elvégeznie. Január elején, Peruban dobogó közeli helyen állt ebben a kategóriában, amikor a 8. napon egy nagy esés után feladni kényszerült a versenyt. Mint ismeretes, 2019-ben egy vállműtét után utazott a dél-amerikai ralira, így is remek tempót tudott motorozni. 2020 január 5-én viszont már egészségesen, néhány ezer kilométer edzéssel, és erőnléti alapozás után áll majd rajthoz az első ázsiai Dakar-ralin. Arról is írtunk korábban, hogy jövőre először rendezik a világ legnehezebb raliját a világ legnagyobb kontinensén, most Arab-sivatag dűnéi között fognak versenyezni.

„Szeretném ezt a kategóriát is megnyerni — mondta lapunknak a Maraton kategória kétszeres győztese. – Viszont a 2020-as kiíráson ez nagyon nehéz lesz, hiszen nem csak létszámban, de minőségben is növekedett a motorosok mezőnye. De én megteszek mindet, hogy ott legyek majd az élen” — folytatta.

Mani a tavaly felújított motorral áll rajthoz januárban is. Csak az esés miatt eltört műszereket kellett cserélni, így egy erős KTM-mel vág majd neki a távnak. A motorkerékpár december 3-án a marseille-i kikötőbe kell már legyen, hogy a szervezők Szaúd-Arábiába szállítsák a versenygépet, Mani pedig január 1-én repül az arab országba, ahol 5-én rajtol a Dakar-rali 2020-as kiírása.

Pesek Attila

Cookie