×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
17 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

A 65 éven felüliek a nap bármely órájában elhagyhatják lakhelyüket, ha orvosi kezelésre szorulnak

2020.03.29 - 21:42
Megosztás :
 • A 65 éven felüliek a nap bármely órájában elhagyhatják lakhelyüket, ha orvosi kezelésre szorulnak

  A 65 éven felüli személyek a nap bármely órájában elhagyhatják lakhelyüket, ha orvosi kezelésre szorulnak - jelentette be vasárnap este Marcel Vela belügyminiszter.

  A tárcavezető a koronavírus terjedését fékezni hivatott újabb korlátozó intézkedéseket tartalmazó 4-es számú katonai rendeletet ismertette a belügyminisztérium székhelyén tartott sajtótájékoztatón.

  "A 65 éven felüli személyek kijárásával kapcsolatban: ők a nap bármely órájában kimehetnek, ha orvosi ellátásra szorulnak, például ha onkológiai kezelésre, dialízisre van szükségük, saját vagy a család tulajdonában levő járművet használva" - mondta Vela.

  A miniszter hozzátette, emellett 20 és 21 óra között is engedélyezett a 65 éven felüliek számára, hogy állatsétáltatás céljából elhagyják lakhelyüket.

  "Az ebben az időintervallumban, e célból történő kijárás esetén nincs szükség saját felelősségre írt nyilatkozatra" - nyomatékosította Vela.

  A 4-es számú rendelet ugyanakkor azt is előírja az élelmiszereket, egyéb alapszükségleti cikkeket és gyógyszereket, egészségügyi termékeket forgalmazó gazdasági társaságok számára, hogy 11 és 13 óra között a 65 éven felüliek kiszolgálása elsőbbséget kell hogy élvezzen.

  Cookie