×
2020. 07 07.
Kedd
Appolónia
14 °C
Eső
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

A. Birchall: Minden szakértői egyesülettől véleményt kértem a GRECO-jelentéssel kapcsolatban

2019.07.16 - 18:45
Megosztas :
 • A. Birchall: Minden szakértői egyesülettől véleményt kértem a GRECO-jelentéssel kapcsolatban

  Minden szakértői egyesülettől véleményt kért az Európa Tanács keretében működő korrupcióellenes államcsoport (GRECO) jelentésében foglaltakkal kapcsolatban - jelentette be kedden Ana Birchall igazságügyi miniszter.

  Viorica Dăncilă miniszterelnök a múlt héten a GRECO-jelentésben felvetett témákról azt mondta, hogy 'ezeket a dolgokat az ügyészeknek és bíráknak kell tisztázniuk', és kijelentette: 'az igazságszolgáltatás megvalósítása a bírói hatóságoknak, nem pedig Románia elnökének, miniszterelnökének vagy más politikai erőknek a feladata'.

  A kormányfő Hollandia példáját hozta fel, ahol levélben tájékoztatták a GRECO-t arról, hogy majd amikor konszenzus alakul ki egy adott témakörben az ügyészek és bírák között, akkor azt ismertetik a GRECO-val.

  Romániában kevés előrelépés tapasztalható a törvényhozók, a bírák és az ügyészek körében észlelt korrupció visszaszorítását célzó intézkedések, valamint az igazságügy vitatott reformjával kapcsolatos aggályok megválaszolása terén - hívta a figyelmet július 9-ei jelentésében a GRECO.

  Cookie