×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

A Biztosítottak Állami Garanciaalapjához fordulhatnak kárrendezési igényükkel a City Insurance ügyfelei

2021.09.20 - 10:40
Megosztás:
A Biztosítottak Állami Garanciaalapjához fordulhatnak kárrendezési igényükkel a City Insurance ügyfelei
Mától a Biztosítottak Állami Garanciaalapjához (FGA) fordulhatnak kárrendezési igényükkel a fizetésképtelennek nyilvánított City Insurance biztosítótársaság ügyfelei.

Az FGA hétfői közleményében leszögezi, tudomásul vette, hogy a Pénzügyi Felügyelet (ASF) megvonta a City Insurance Rt. működési engedélyét, fizetésképtelenné nyilvánította a biztosítót, és elindította az eljárást, amelynek alapján kéri a bíróságtól a csőd megállapítását. Így a biztosítótársaság ügyfelei hétfőtől a Biztosítottak Állami Garanciaalapjához nyújthatják be kárrendezési igényüket.

Az ASF azt követően döntött pénteken a City Insurance működési engedélyének megvonása mellett, hogy a biztosító nem tett eleget a tőkeemelési kéréseknek.

Az 1998-ban alapított, bukaresti székhelyű City Insurance Rt. 17 százalékos részesedéssel rendelkezik a romániai biztosítási piacon.

AGERPRES

Duplájára drágultak a biztosítások
A City Insurance csődje után piacon maradt RCA-cégek nem kecmeceltek sokat, duplájára emelték a gépjármű-biztosítások árát. A piacfelügyelet nem maximalizálta az árakat, hanem kitalált egy kompenzációt, támogatást lehet kérni a megfelelő indoklás után.
10 ezer családot kárpótoltak
Több mint 9 millió euró kártérítést fizettek ki a biztosítótársaságok a COVID-19 miatt országszerte — derült ki az UNSAR adataiból.
Dokumentumokat gyűjtenek a rendőrök a City Insurance irodáiban
A legfőbb ügyészség utasítására dokumentumokat keres a bukaresti gazdasági rendőrség a City Insurance irodáiban, miután büntetőügyi kivizsgálás indult a Pénzügyi Felügyelet feljelentése nyomán.
Cookie