×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

A City Insurance fizetésképtelenné válása miatt módosította a kormány a biztosítottak garanciaalapjáról szóló törvényt

2021.09.22 - 16:06
Megosztás:
A City Insurance fizetésképtelenné válása miatt módosította a kormány a biztosítottak garanciaalapjáról szóló törvényt
Sürgősségi rendelettel módosította szerdai ülésén a kormány a biztosítottak garanciaalapjáról szóló törvényt.

Erre a City Insurance biztosítótársaság fizetésképtelenné nyilvánítása miatt volt szükség - közölte a miniszterelnök. Florin Cîţu a kormányülés utáni sajtótájékoztatóján elmondta: a módosítások célja az, hogy a kárrendezésre számító személyek kapják meg a pénzüket.

Közlése szerint a miniszterelnök a kormányülésen több vizsgálat lefolytatását is kérte az illetékesektől, mert gyanús számára, hogy miként válhatott fizetésképtelenné egy évekig folyamatosan auditált biztosítótársaság. 'Nehéz elhinnem, hogy az auditorok nem észleltek eddig semmit a társaságnál' - jelentette ki.

Florin Cîţu elmondta, elsősorban arra kíváncsi, hogy mit tett az elmúlt években a biztosítási piacot szabályozó Pénzügyi Felügyelet (ASF) a City Insurance ügyében, és kívánatosnak tartaná, ha az intézmény nyilvánosságra hozná a beszámolóját. Emellett tudni szeretné azt is, hogy milyen ellenőrzéseket tartott az adóhivatal az elmúlt években a biztosítónál, s ezek milyen eredménnyel zárultak - tette hozzá.

AGERPRES

Jóváhagyta a kormány az idei év második költségvetés-kiigazítását
A kormány jóváhagyta pénteki ülésén az idei év második költségvetés-kiigazítását, tartva a 7,13%-os GDP-arányos költségvetési hiánycélt - jelentette be Adrian Câciu pénzügyminiszter.
Kelemen Hunor: a politikai káosz véget ért, a kormánynak fontos reformokat kell felvállalnia
Kelemen Hunor szerint az új kormány beiktatásával véget ért a politikai káosz, és a Ciucă-kabinet, a romániai politikában visszaáll valamiféle rend.
Aláírták a PSD, a PNL, az RMDSZ és a nemzeti kisebbségek vezetői a nagykoalíció működését szabályozó megállapodást
Aláírták csütörtökön a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a nemzeti kisebbségek képviselői a közös kormányzásról szóló politikai megállapodást.
Cookie