×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
7 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

A Dacia fel lesz állványozva

2019.09.27 - 16:02
Megosztás :
 • A Dacia fel lesz állványozva

  Eddig a lelkiismeretesnek mondott új tulajdonostól sem láttunk látványos felújítási munkavégzést a szatmárnémeti régi központban álló Dacia szállón, de idén már nem is fogunk, derül ki egy beszámolóból, amit Danciu Zamfir ejtett meg pénteken a prefektusi kollégium ülésén.

  A Szatmár Megyei Műemlékvédelmi Igazgatóság ügyvezetője egy, a tulajdonossal történt korábbi levélváltásból idézve elmondta: a szándék továbbra is négycsillagos szállodává tatarozni a volt Pannónia hotelt, megőrizni annak műemlék-jellegét és kijavítani azokat a hibákat, amiket még Vasile Ţânţaş tulajdonos idején vétettek a felújítóknak mondott, de valójában átalakítást végző munkások.

  A levélből az is kiderül, hogy az új tulajdonos nem kismiska, mert nem szerződne egy építészcéggel a felújítási munkálatok elvégzésére, hanem bevásárolná magát egybe, egy ügyvédi irodát már meg is bízott azzal, hogy a procedúrát levezesse. Október végére remélik, hogy a szerződés meg lesz kötve.

  Utalás van a levélben arra, hogy konzultált már műemlékvédelmi munkálatokban jártas építészekkel az új tulajdonos, több ilyen egyeztetés nyomán jutottak arra, hogy egyelőre nem kezdenek bele komolyabb szakvéleményt igénylő munkába, így egyelőre csak az épület felállványozását fogják ez évben elvégezni annak érdekében, hogy minimalizálják az omló vakolat miatti esetleges baleseteket.

  Cookie