×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

A DNA nem engedi, hogy „megfélemlítsék"

2021.02.13 - 08:53
Megosztás:
A DNA nem engedi, hogy „megfélemlítsék"
Bár a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) csütörtöki ülésén számos „igazságtalan”, „alaptalan” és „lejárató” jellegű kijelentés hangzott el az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) kapcsán, az ügyészség nem hagyja magát „megfélemlíteni” — írja a DNA szombati közleményében.

A DNA „aggodalommal vette tudomásul”, hogy az ügyészséget „ágyútöltelékként” használják fel az igazságszolgáltatás működését szabályozó törvénymódosításokért folytatott harcban.

A DNA hangsúlyozza, hogy az intézmény fontos feladatot lát el a magas és közepes szintű korrupció elleni küzdelemben, amely jelenség veszélyezteti a demokrácia értékeit és a társadalom gazdasági fejlődését.

Csütörtökön a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) 11-8 szavazataránnyal nem támogatta az igazságszolgáltatásban történt visszaélések kivizsgálására létrehozott különleges ügyészség (SIIJ) megszüntetését.

A vita hevében Gabriela Baltag bíró azt vetette az igazságügyi miniszter szemére, hogy úgy tesz, mintha a SIIJ megszüntetésével „az igazságszolgáltatás minden problémája megoldódnék", és egyetlen szót sem ejt a „DNA által lekövetett rémtettekről”.
 AGERPRES

Április 19-én hallgatják ki Florian Bodog szenátort, aki ellen a DNA bűnvádi eljárást indítania
A szenátus jogi bizottsága április 19-én hallgatja ki Florian Bodog szenátort, volt egészségügyi minisztert, aki esetében a DNA a felsőház hozzájárulását kérte a bűnvádi eljárás elindításához - jelentette ki hétfőn Iulia Scântei, a szakbizottság elnöke.
Florian Bodog volt miniszter mentelmi jogának megvonását kéri a DNA a szenátustól
A korrupcióellenes ügyészség (DNA) a szenátus hozzájárulását kéri a Florian Bodog volt egészségügyi miniszter elleni bűnvádi eljárás elindításához.
A Velencei Bizottság júliusban fog véleményt megfogalmazni a SIIJ eltörlését célzó törvénytervezetről
A Velencei Bizottság júliusban fog döntést hozni az igazságszolgáltatásban elkövetett esetleges törvénytelenségeket kivizsgáló ügyészi osztály (SIIJ) eltörlését célzó törvénytervezetről, amelyet egy olyan módosítással fogadott el a képviselőház, miszerint a bírákat és ügyészeket csak a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) jóváhagyásával lehetne bíróság elé állítani.
Cookie