×
2020. 09 27.
Vasárnap
Adalbert
10 °C
Borult idő
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.34 RON

A DRÄXLMAIER vállalat támogatja a szatmári fiatalok kezdeményezéseit

2018.10.31 - 10:04
Megosztás:
A DRÄXLMAIER vállalat támogatja a szatmári fiatalok kezdeményezéseit

A jól képzett fiatalok egy olyan generációja, amely megfelelőképpen tudja kamatoztatni képességeit, biztosítja annak a közösségnek a fejlődését, amelyikben tevékenykedik. A DRÄXLMAIER vállalat hisz a fiatalok generációinak jövőt befolyásoló képességében, ezért támogatja a YouthBank programot, amely egy olyan európai polgári projekt, amely a fiatalok mozgósítását célozza meg, fejleszti a civil szellemiséget, és legfőképp a know-how és a gyakorlati tapasztalatok átadására, valamint a különböző civil projektek tervezésére és kivitelezésére irányul.

DRÄXLMAIER — A szatmári közösség támogatója

Három évvel ezelőtt, amikor a SamStudia Egyesületet képviselő fiatalok bemutatták a YouthBank Szatmárnémetiben való elindításának ötletét, a DRÄXLMAIER vállalat csatlakozott a program támogatásához.

„Az, hogy legyenek okos, jól felkészült fiatalok, akik képesek szembenézni a kihívásokkal, és képesek hozzájárulni annak a közösségnek a jövőjéhez, amelyben élnek, minden közösség számára elengedhetetlen. Nemcsak jó minőségű oktatásra van szükségük, hanem olyan lehetőségekre is, amelyek által fejleszthetik a gyakorlati képességeiket, és megérthetik a csapatmunka fontosságát. A YouthBank program biztosítja számukra ezt a lehetőséget, a közösségnek pedig alkalmat ad arra, hogy érdekes, inspirált akciókban vegyen részt az ifjú önkéntesek szervezésében” — mondja Cadar Gyula, a Szatmárnémetiben működő DRÄXLMAIER vállalat vezérigazgatója.

 

A YouthBank programnak több fázisa van. Az iskolai év kezdetekor diákokból álló önkéntes csapatok alakulnak. Három hónapon keresztül ingyenesen vehetnek részt képzéseken, amelyeket a program szeniorjai és szakképzett trénerek tartanak. Ebben az időszakban a csapatok megerősödnek, és elkezdik megérteni azt a hozzáadott értéket, amelyet a csapatmunka ad az egyéni erőfeszítéssel szemben. A forrásteremtés valószínűleg az egyik legfontosabb szakasza ennek a programnak, nem annyira a sikeresen bevonzott tőke, mint inkább a folyamatban a diákok által begyűjtött gyakorlati tapasztalat és a próbára tett képességek szempontjából. A potenciális finanszírozókkal való közvetlen tárgyalás által az önkéntesek megtanulják alátámasztani az érvelésüket tekintélyes tárgyalópartnerekkel szemben, valamint képesek lesznek megtartani az egyenlőségi viszonyra alapuló tárgyalási pozíciójukat.

A szponzorálások mellett az önkéntesek különböző programok szervezésével és crowdfunding akciókkal is igyekeznek forrásokat szerezni a YouthBank program keretein belül. Ezekben az akciókban gyakorlatba ültethetik azt az elméleti tudást, amelyet a tréning időszakában sajátítottak el, megtapasztalva, hogy a megfelelő gyakorlat segít a projekt sikeres megvalósításában. Krízishelyzeteket kezelnek, megerősödnek csapatként, felfedezik a határaikat, megfigyelik a civil összefogás értékét úgy a közösség, mint az egyén javára. A legfontosabb talán az, hogy az első projekt gyakorlatba ültetésével önbizalmat szereznek, és képesek lesznek saját kezdeményezéseik gyakorlatba ültetésére is. Megértik, hogy megfelelő felkészülés mellett valóra válthatják az elképzeléseiket.

 

A fiatal önkéntesek a jövő motorjai

„A YouthBank programban eltöltött két év alatt rengeteg dolgot tanultam. A különböző szervezési tevékenységek mellett — jegyzőkönyv, mindenféle dokumentumok, projektfájlok stb., dolgok, amikről azelőtt aligha hallottam — megtanultam, hogyan kell üzletemberekkel beszélni, hogy kell megírni, lebonyolítani és értékelni egy pályázatot, megtanultam minden egyes banit értékelni, és nagyon örültem, hogy aztán ezt fel is használhattam arra, hogy életet adjak a szatmári középiskolások ötleteinek. Nem hiszem, hogy volt valaha nagyobb elégtételben részem, mint amit egy sikeresen lebonyolított projekt adhat, mikor tudod, hogy valami pluszt adtál a közösségnek” — meséli Teodora Curtean, a YouthBank önkéntese.

„A YouthBank nem csak egy csapat klassz fiatal, akik emberileg is fejlődnek egy-egy sikeres projekt által. A YouthBank csapatának motiváló ereje van a középiskolások számára nyújtott projektfinanszírozási lehetőségeken keresztül. Így évről évre nemcsak erőforrásokat, hanem ismereteket, tapasztalatokat is átadnak a versenyben részt vevő csapatok, ami exponenciálisán növeli a képzési program kedvezményezettjeinek számát, amelyet büszkén koordinálok immár második mandátumomban is. Nagyra értékeljük a DRÄXLMAIER vállalattal való hosszú távú partnerkapcsolatot és a támogatását, amely nagyfokú nyitottságról ad tanúbizonyságot a fiatalok helyi közösségre gyakorolt hatását illetően” — teszi hozzá Darian Ienăşoiu, a YouthBank szatmári koordinátora.

 

A DRÄXLMAIER Group nemzetközi színvonalú autóalkatrészeket gyártó vállalat, amelynek központja Németországban található. Világszerte 20 országban több mint 60 telephellyel rendelkezik. A vállalatnak jelenleg megközelítőleg 70 000 alkalmazottja van világszerte. Munkájának és innovációs készségének köszönhetően a DRÄXLMAIER Group a prémium kategóriájú autók tekintetében vezető helyet tölt be a technológiák területén.

A DRÄXLMAIER Group, a kliensspecifikus kábelezés feltalálója, szabadalmakat jegyez a konvencionális és alternatív vezetési technológiák, valamint az elektromos és az elektronikai alkatrészek területén egyaránt. Ezek között találhatóak a kábelezési rendszerek és a magasfeszültségű akkumulátorok is. A DRÄXLMAIER Group piacvezető a prémium kategóriájú autók beltereinek kialakításában, központi konzolokat, műszerfalakat és ajtókat gyárt. 2017-ben a DRÄXLMAIER Group 4,1 milliárd euró értékű forgalmat bonyolított le.

Romániában az első gyár 1993-ban nyitotta meg kapuit Piteşti-en. Ezután következtek a szatmárnémeti, temesvári, vajdahunyadi és brassói gyárak — így Románia a cégcsoport egyik legjelentősebb fejlesztési és gyártási központjává vált több mint 15 000 alkalmazottal.

A vállalat kliensei között megtalálható az Audi, a BMW, a Jaguar, a Land Rover, a Maserati, a Mercedes-Benz, a MINI, a Porsche és a Volkswagen, valamint egyes kaliforniai innovatív autógyártók.

 

Cookie