×
2020. 08 12.
Szerda
Klára
30 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

A Fehér Házban fogadja Donald Trump elnök Klaus Iohannist augusztus 20-án

2019.08.07 - 16:03
Megosztás:
 • A Fehér Házban fogadja Donald Trump elnök Klaus Iohannist augusztus 20-án

  Augusztus 20-án a Fehér Házban fogadja Klaus Iohannis államfőt Donald Trump, az USA elnöke - közölte kedden az Amerikai Egyesült Államok elnöki hivatala.

   

  A két államvezető az Amerikai Egyesült Államokat és Romániát érintő közös biztonsági kihívások megfelelő kezeléséről, az energiaügyi partnerség, valamint a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok elmélyítéséről fog tárgyalni.

   

  A látogatás abból a szempontból is jelentős, hogy Románia idén ünnepli a kommunista rezsim megdőlésének harmincadik, a NATO-hoz való csatlakozásának pedig tizenötödik évfordulóját.

   

  A Fehér Ház közleménye szerint Trump elnök várakozva tekint a találkozás elébe, hogy Iohannis elnökkel közösen ünnepelje meg ezen jelentős évfordulókat.

   

  A román államelnöki hivatal megerősítette a hírt, miszerint Klaus Iohannis augusztus 19-20-án Washingtonban tesz látogatást Donald Trump amerikai államfő meghívására.

   

  Iohannisnak elnöki mandátuma alatt ez lesz a második látogatása az USA elnökénél. Első alkalommal 2017 júniusában tett eleget Trump meghívásának.

  Cookie