×
2020. 06 05.
Péntek
Fatime
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.32 RON
100HUF = 1.40 RON
Szatmárnémeti

A Harag György Társulat előadásai a YouTube-on

2020.04.02 - 16:04
Megosztás :
 • A Harag György Társulat előadásai a YouTube-on

  A Harag György Társulat Youtube-csatornájára tölti fel  több nagysikerű előadását. Az első, a Semmit se bánok című előadás lesz. 

   

  Székely Csaba drámáját ősbemutatóként vitte színre a társulat, az előadás pedig azóta számos helyszínen és számos rendezvény programjában volt látható. Ezzel az előadással kapott meghívást a Harag György Társulat a Gyergyószentmiklóson rendezett Nemzetiségi Színházi Kollokviumra, amely az év legfontosabb kisebbségi színházi fesztiválja, majd Bukarestben is látható volt az előadás a legrangosabb romániai színházi Fesztivál, az Országos Színházi Fesztivál (FNT) programjában.

  Azok a férfiak, akik a '89 előtti román titkosrendőrségnek, a Securitaténak dolgoztak, és embereket kínoztak, családokat tettek tönkre, ártatlanokat börtönöztek be, igen ritkán tanúsítanak megbánást tetteikkel kapcsolatban. Általában olyan hazafiakként tekintenek magukra, akik az ország érdekében cselekedtek. Sokan közülük a mai román hírszerző szerv, a SRI kötelékében dolgoznak tovább, mások nyugdíjas éveiket élik valahol félrevonultan. A Semmit se bánok főszereplője, Dominik, az utóbbiak közé tartozik. Nyugdíjasként él, és ő sem tartja magát felelősének azért, amit a múltban elkövetett. A mű azonban felveti a kérdést: mi történik, ha egy ilyen ember, egy egykori securitatés tiszt, rájön, hogy tönkretette az egyetlen olyan ember életét, akit szeret?

  Az előadás szereplői: Rappert-Vencz Gábor, Nagy Csongor Zsolt és Keresztes Ágnes. A díszletet Bátonyi György m.v. tervezte, asszisztense Cristian Gătina volt. A jelmezek Szabó Anna munkáját dicsérik. Az előadás ügyelője és súgója Fábry Zoltán.

  Az előadás trailere itt tekinthető meg:

  https://www.youtube.com/watch?v=w91SWeCcrYE

   

  Cookie