×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

A házorvosok kérik: oltassanak!

2021.10.19 - 19:27
Megosztás:
A házorvosok kérik: oltassanak!
Szatmár megyében 65 háziorvosi rendelőben kérhető a vakcina/Fotó: MTI
„Nap mint nap hallunk olyan betegeket, akik nem hisznek az oltás hatékonyságában, mert Izraelben az emberek megfertőződnek és meghalnak, bár ez volt a világ első országa, ahol az év első felében sikerült beoltani a lakosság nagy részét” — kezdi lakossághoz intézett sorait a Háziorvosok Munkáltatói Szövetsége (FNPMF), amelyben igyekszik tisztázni ezt a sokak által hangoztatott kifogást, abban bízva, hogy felismerik a különbséget.

Október 15-én Izraelben 4 olyan személy halt meg, aki valaki számára kedves volt. Szintén október 15-én Romániában 365 olyan ember hunyt el, akit valaki, valakik azóta is hiányolnak. Romániában 10-ből csak három ember oltott, míg Izraelben 10-ből hat személy rendelkezik védőoltással. Az Izrael lakosságának mintegy kétszeresével rendelkező Romániában 25-ször több napi halálesetet okoz a COVID-19 betegség. „A számokon túl emberek vannak, és mi hisszük, hogy minden élet számít. Kérjük, oltassanak” — írja a FNPMF.
Családorvosok és asszisztensek ezrei várják az oltakozókat a rendelőkben, és több mint 600 oltóközpontot működtetnek a polgármesteri hivatalok. Mintegy 3 ezer háziorvosi rendelőben lehet oltakozni, városon és falvakban, a szakemberek pedig igyekeznek minden felmerülő kérdésükre válaszolni, és segíteni abban, hogy az oltás által megőrizzék az egészségüket — emelik ki. A háziorvosok ráadásul nemcsak a saját pácienseiket, hanem a kollégáikéit is beolthatják, így abban az esetben, ha egy adott személy családorvosa nem vesz részt a kampányban, kérheti, hogy egy hozzá közel lévő háziorvosi rendelőben immunizálják. A családorvosi rendelőkben a Johnson&Johnson egydózisú oltóanyagát használják. Szatmár megyében 65 háziorvosi rendelőben kérhető a vakcina, 38 városon és 27 vidéken működőben.

Szatmár megye a második a régióban
A régióban Szatmár megye jegyzi a második legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, s a hétvégén hosszú hetekre, hónapokra visszamenően most regisztrálták a legkevesebb friss fertőzöttet.
GCS: 1377 új fertőzést igazoltak, 106 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi közlése szerint az utóbbi 24 órában 1377 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 106 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Koronavírusban pusztult el a Bükkben befogott szervál
Koronavírus-fertőzésben pénteken elpusztult a Bükkben befogott és a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál - közölte az állatkert szombaton az MTI-vel.
Cookie