×
2021. 09 18.
Szombat
Diána
19 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.20 RON
100HUF = 1.41 RON
Belföld

A héten születik döntés az AstraZeneca vakcinájával való oltást illetően

2021.02.02 - 16:48
Megosztás:
A héten születik döntés az AstraZeneca vakcinájával való oltást illetően
A héten születik döntés azzal kapcsolatban, hogy melyik korosztály kapja az AstraZeneca koronavírus elleni oltását - közölte kedden a COVID-19 elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság (CNCAV) elnöke.

Valeriu Gheorghiţă elmondta: február 15-étől 180 új oltóközpontot nyitnak, ahol csak ezt a vakcinát használják majd.

Emlékeztetett: a BioNTech Pfizer és a Moderna után az Astra Zeneca a harmadik gyártó, amely oltóanyagának használatát engedélyezte az Európai Gyógyszerügynökség.

A CNCAV elnöke kifejtette: a gyártó leginkább 18 és 55 év közöttieknek ajánlja az oltást, amelynek 60% körüli hatékonysága van, és amelyet két dózisban, egymástól 4-12 hétre adnak be. A döntésnél figyelembe veszik azt is, hogy míg Németországban 55 éves korig adják ezt az oltást, Ausztriában 65 éves korhatárt engedélyeztek. AGERPRES

133 új eset a megyében, hárman elhaláloztak
A legutóbbi jelentés óta 133 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak Szatmár megyében 861 elvégzett teszt nyomán. Sajnos, újabb áldozatokat is követelt a COVID-19: három személy hunyt el a megbetegedés szövődményei nyomán.
Szatmárnémeti: két hétig ezek a szabályok
Nem „zár be” teljesen a megyeközpont, az új szabályok értelmében létszámkorlátozással ugyan, de működhetnek a mozik, a színház, a filharmónia, a vendéglők belterei és teraszai, de csak a Covid-igazolvánnyal rendelkezők számára, gyermekek esetében pedig negatív tesztet kell bemutatni.
GCS: 4478 új koronavírusos megbetegedést jelentettek
A legutóbbi tájékoztatás óta 4478 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 46 ezer teszt eredményének feldolgozása nyomán - közölte pénteken a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Cookie