×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
17 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.39 RON
Sport

A hónap végéig nem rendeznek focimeccseket Romániában

2020.03.12 - 15:24
Megosztás :
 • A hónap végéig nem rendeznek focimeccseket Romániában

  Romániában a mérkőzéseket közvetítő tévétársaságokkal egyeztetve a Profi Labdarúgóliga (LPF) szerdán úgy döntött, zárt kapukkal folytatódhatnak a labdarúgó-bajnokságok, ám a román szövetség (FRF) felülbírálta a döntést – a koronavírus világjárvány miatt március 31-ig leáll a futballélet.

  A Liga 1-et lebonyolító szervezet főtitkára, Justin Ștefan a csütörtöki tanácskozásuk után még arról nyilatkozott, csak akkor szakítják félbe a tavaszi szezont, ha a koronavírus az érintett csapatok körében is felbukkan.

  A FRF azonban szembemenve a liga döntésével úgy határozott, március 31-ig minden labdarúgó-mérkőzés – beleértve az utánpótlás-válogatottak meccseit és a futsalmérkőzéseket is – megrendezését felfüggesztik. A szövetség a hivatalos honlapján megjelentetett közleményben kifejti, a csapatok utazása miatt a zárt kapuk mögötti meccsrendezést is kockázatosnak ítélték.

  Romániában jelenleg 48 fertőzött személyt tartanak nyilván, közülük hatot már gyógyultnak nyilvánítottak.

  A romániai klubok közül elsőként a címvédő és listavezető Kolozsvári CFR elnöke, Marian Copilu javasolta az idény megszakítását. A kolozsvári csapat vasárnap este legnagyobb riválisát, a FCSB-t fogadta volna a felsőházi rájátszás harmadik fordulójában, amelynek tulajdonosa, Gigi Becali viszont hallani sem akart a halasztásról.

  A román Liga 1-ben már múlt vasárnap zárt kapuk mögött rendezték a meccseket, a másodosztályban és a többi alacsonyabb osztályban pedig most hétvégétől lépett volna életbe a korlátozás.

  Csütörtökön a román kosárlabda-szövetség is bejelentette, hogy március 31-ig felfüggeszti a bajnokságokat.

  (Nemzeti Sport)

  Cookie