×
2020. 08 10.
Hétfő
Lörinc
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

A Honvédot is büntette az UEFA

2019.08.27 - 03:56
Megosztás:
 • A Honvédot is büntette az UEFA

  Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) etikai bizottsága 30 250 eurós pénzbüntetéssel és részleges stadionbezárással sújtotta a Budapest Honvédot az Universitatea Craiova elleni idegenbeli Európa-liga-selejtezőn történtek miatt – számolt be róla a Nemzeti Sport.

  Az indoklás szerint a kispesti klub rasszista megnyilvánulások miatt 20 ezer, a csapat nem megfelelő viselkedése miatt 5250, rendzavarásért 5000 eurós bírságot kapott.

  Ami a szektorbezárást illeti: a Honvéd a következő hazai nemzetközi kupameccsén 4000 nézővel kevesebbet engedhet be a stadionba.

  A kispesti klub hivatalos honlapján tette közzé az UEFA döntését, de hozzáteszi, ezt az eljárást hivatalból indította az UEFA, és nem azonos a klub fellebbezésével, amely során a kispestiek személyes meghallgatást kértek a Romániában történtek kapcsán, erről azonban egyelőre nem kapott tájékoztatást a Honvéd.

  Mint ismert, a Craiovát három zárt kapus mérkőzésre, valamint 60 ezer euróra büntette az UEFA a Honvéd elleni EL-selejtezőn történtek miatt, amikor az olténiai szurkolók többek között hanggránáttal dobták meg Arnold Hunter játékvezetőt, a kényszerszünet alatt zajló egyeztetések során a csendőrség jelezte, ha félbeszakítják a meccset, nem tudja garantálni a csapatok és a bírók biztonságát. Az északír játékvezető egyébként fél órás kezelés után sem vállalta tovább a játékot, a 11-es rúgásokat (itt dőlt el a mérkőzés, és jutott tovább a Craiova) pedig a negyedik bíró vezényelte le.

  Cookie