×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

A járvány kitörése óta több mint 170 millió lejre bírságolt a rendőrség

2020.04.04 - 17:32
Megosztás:
A járvány kitörése óta több mint 170 millió lejre bírságolt a rendőrség
A koronavírus-járvány kitörése óta több mint 130 ezer bírságot rótt ki a rendőrség, összesen több mint 170 millió lej értékben – jelentette be szombaton Bogdan Despescu belügyminisztériumi államtitkár.

Despescu szerint az elmúlt 24 órában csaknem 15 ezer személyt ellenőriztek országszerte. Hozzátette, a belügyi egységek látják el a karanténközpontok, valamint a kórházak védelmét is, ahol szükség van erre. Naponta átlagban mintegy 90 ezer, lakhelyi elkülönítésben levő személyt ellenőriznek, és felügyelik a kijárási korlátozások betartását. A koronavírus-járvány kitörése óta 400 ügyben indult eljárás, az esetek többségében a betegségek leküzdésének meghiúsítása miatt. Emellett több mint 130 ezer bírságot róttak ki, összesen több mint 170 millió lej értékben – nyomatékosította.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy a Nagylak 2 autópálya-átkelőt kizárólag a teherforgalom számára tartják fenn, és 14 sávon folyik az ellenőrzés.

Naponta mintegy 30 ezer belügyminisztérumi alkalmazott teljesít szolgálatot országszerte, őket több mint ezer katona és több mint négyezer helyi rendőr segíti a munkában – mondta még Despescu.

AGERPRES

Szatmár megye a második a régióban
A régióban Szatmár megye jegyzi a második legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, s a hétvégén hosszú hetekre, hónapokra visszamenően most regisztrálták a legkevesebb friss fertőzöttet.
GCS: 1377 új fertőzést igazoltak, 106 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi közlése szerint az utóbbi 24 órában 1377 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 106 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Koronavírusban pusztult el a Bükkben befogott szervál
Koronavírus-fertőzésben pénteken elpusztult a Bükkben befogott és a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál - közölte az állatkert szombaton az MTI-vel.
Cookie