×
2020. 07 03.
Péntek
Kornél, Soma
23 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

A kimondott szó súlyának fontosságát hangsúlyozták

2019.07.03 - 19:28
Megosztas :
 • A kimondott szó súlyának fontosságát hangsúlyozták

  A nagyszokondi gyermektáborokat készítették elő az ifjúsági csoportvezetők július 24. és 28. között. Az új csoportvezetőknek jó lehetőség volt ez az idősebbektől való tanulásra.

  Harminc ifjúsági csoportvezetővel dolgoztak együtt a nyári gyermektáborok előkészítésén a Szatmári Római Katolikus Püspökség ifjúsági irodájának munkatársai június 24. és 28. között a nagyszokondi Szent Ignác lelkigyakorlatos központban. A fiatal csoportvezetők az egyházmegye különböző plébániáin segítik az ifjúsági foglalkozásokat, a plébános kapcsolattartását, valamint bekapcsolódnak az egyházmegyei iroda rendezvényeibe. Így vettek részt a próbatáboron is, amelyen finomították a közelgő gyermektáborok tematikáját, elvégezték a beosztást, felkészültek a csoportbeszélgetésekre, elgyakorolták a játékokat, a csapatban való munkát...

  Az új csoportvezetőknek jó lehetőség volt ez az idősebbektől való tanulásra, és mindenkinek a töltekezésre, kikapcsolódásra. Tyukodi Beáta SJC, a püspökség ifjúsági referense kérdésünkre elmondta, a fiatalok nyitottak voltak az új információra, a tanulásra, de az őszinte egymásra figyelésre, a beszélgetésekre, az együttműködésre is. Sok ötlettel érkeztek, hogyan lehetne még érdekesebbé tenni a táborokat. A munka mellett a csoportvezetők számára minden nap lehetőség nyílt a kötetlen együttlétre, játékra, az imára és csendre, pénteken pedig Barta Barnabás püspöki titkár, ifjúsági és ministránslelkész mutatott be körükben szentmisét.

  A nagyszokondi gyermektáborokat idén július utolsó hetétől augusztus végéig, öt héten keresztül tartják — ötször váltakoznak majd a részt vevő csoportok, a táborvezető és csoportvezetők. A tematikát tekintve idén a kimondott szavakra figyelnek, azok súlyára. Igyekeznek felhívni a gyerekek figyelmét arra, milyen nagy hatást lehet elérni a szavakkal: míg a dicsérő vagy kedves szavak simogatnak, szeretnek, a bántó szavakkal sérüléseket lehet szerezni. A keresztény ember a cselekedetei mellett vigyáz a szavaira is.

   

   

  Cookie