×
2020. 07 10.
Péntek
Amália
27 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

A kolozsváriak kezdik a BL-selejtezőt

2019.07.08 - 18:57
Megosztas :
 • A kolozsváriak kezdik a BL-selejtezőt

  Elsőként az Asztana és a Kolozsvári CFR mérkőzését rendezik meg a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában: a kazahsztáni keddi találkozó romániai idő szerint 16 órakor kezdődik.

  Ezután további tizenöt meccset játszanak kedden és szerdán, a visszavágókat pedig a jövő héten rendezik.

  A kolozsvári legénység egyébként zsinórban második éve kezdi a BL-selejtezőket, de minden képen szeretné felejtetni a tavalyi kudarcos európai szereplést. Akkor a BL-búcsú után az Európa Ligában vitézkedett volna a Gépész utcai alakulat, amennyiben az utolsó selejtezőkörben nem búcsúztatja a luxemburgi Dudelenge. Az akkori fiaskót felejtetné azzal, hogy ebben a szezonban a BL vagy EL főtáblára jut el, addig viszont nagyon hosszú út vár Dan Petrescu edző legénységére: négy selejtező forduló.

  Az első lépést a következő egy hétben teheti meg a román bajnok. Nem lesz azonban sétagalopp a kazahsztáni meccs sem, hiszen az elmúlt négy idény mindegyikében eljutott a BL vagy az EL főtáblájára, sőt, a 2017–2018-as szezonban az Európa Liga csoportköréből túljutva a legjobb 32 között szerepelt (a Sporting CP búcsúztatta 6–4-es összesítéssel!). Ráadásul Kazahsztánban zajlik a bajnoki idény (19 forduló után listavezető az Asztana), így a játékosok „lábában” több tétmérkőzés van, mint a CFR-nél. A kolozsváriak a múlt hétvégén játszottak egy tétmeccset, a Szuperkupát vesztették el a FC Viitorullal szemben.

  Egy másik hátrányt képezhet a játékfelület is, a kazah főváros arénájának ugyanis műfüves borítása van.

  A 16 órakor kezdődő Asztana – Kolozsvári CFR mérkőzést a Digisport 1 élőben közvetíti.

  A Ferencváros szerdán este játszik a Groupama Arénában a bolgár bajnok Ludogorec ellen.

  Pesek Attila

  Cookie