×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

A kormányfő jelenleg nem számol új korlátozások bevezetésével

2021.03.19 - 15:34
Megosztás:
A kormányfő jelenleg nem számol új korlátozások bevezetésével
Bár egyre nő a koronavírusos megbetegedések és az intenzív terápiás ellátásra szoruló betegek száma, Florin Cîţu kormányfő jelenleg nem veszi számításba további korlátozó intézkedések bevezetését.

A miniszterelnök pénteki sajtótájékoztatóján jelentette ezt ki.

Florin Cîţu szerint az immunizálás jelenti az egyetlen megoldást arra, hogy véget vessünk a járványnak.

'Emlékeztetni szeretnék, hogy tavaly novemberben és decemberben a jelenlegihez hasonló szinteken voltak az esetszámok, csak most valamivel több korlátozás van érvényben, többek között a kijárási tilalom egy órával való meghosszabbítása' - vázolta fel a kormányfő.

Jelenleg a növekedés nem olyan meredek, mint tavaly év végén, a második hullám idején volt, amikor például 600-ról rövid idő alatt 1200-ra emelkedett az intenzív osztályon ápolt koronavírusos betegek száma. Most 950-ről emelkedett 1300-ra ez a szám - tette hozzá.

A két időszak között a legfőbb különbség pedig az, hogy most már van vakcina és zajlik az oltási kampány, amely az egyetlen megoldást jelenti hosszú távon a járvány felszámolására, nyomatékosított a kormányfő.
AGERPRES

GCS: A teljes ország zöld zónás járványügyi szempontból
A legutóbbi tájékoztatás óta 930 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, azt követően, hogy az elmúlt 24 órában országszerte 34.543 koronavírustesztet végeztek — közölte szerdán a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Majd' 63 000 a beoltottak száma Szatmár megyében
Alacsony a friss fertőzöttek száma, folyamatosan csökken a kórházban, valamint az intenzív terápiás osztályon ápoltaké is, és nem hunyt el senki a fertőzés szövődményei miatt.
Valeriu Gheorghiţă: Ez idáig 670.708 krónikus beteg kapta meg a koronavírus elleni oltást
Ez idáig 670.708 krónikus beteget oltottak be, és 1.004.394 idős (65 év fölötti) személy kapta meg legalább az első dózist a koronavírus elleni vakcinából — tájékoztatott Valeriu Gheorghiţă.
Cookie