×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

A kulturális ágazat megmentését és újraindítását célzó program gyakorlatba ültetését követelik a szektor dolgozói

2021.03.25 - 15:40
Megosztás:
A kulturális ágazat megmentését és újraindítását célzó program gyakorlatba ültetését követelik a szektor dolgozói
A kulturális ágazat megmentését és újraindítását célzó program haladéktalan gyakorlatba ültetését kérik a művészek és a kulturális területen dolgozók az államelnöktől és a kormánytól - derül ki a MUZE - Színházért, filmért, zenéért és táncért egyesület AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott csütörtöki közleményéből.

A dokumentum értelmében a kérések a következők: legalább decemberig vagy az ágazat korlátozások nélküli újraindításáig a kormány biztosítsa a kényszerszabadságon levők fizetését; adjon haladékot az ágazat specifikus adóinak és illetékeinek a befizetésére, illetve a bankhitelek törlesztő-részleteinek fizetésére.

Alakuljon ugyanakkor legtöbb 14 napon belül egy munkacsoport - amelyben minden művészeti és kulturális ágazat képviselteti magát a kormány illetékes tagjain kívül -, amely kidolgozza a kulturális szektor újraindítását lehetővé tevő stratégiát - kérik az ágazat képviselői.

Emellett követelik, hogy a kormány finanszírozza a Recover Culture programba foglalt valamennyi intézkedést (ezek a kulturális minisztérium honlapján is megjelennek), amelyeket 2021. március 15-én elküldtek az európai alapok tárcájához, hogy belefoglalják az országos helyreállítási tervbe (PNRR).
AGERPRES

GCS: A teljes ország zöld zónás járványügyi szempontból
A legutóbbi tájékoztatás óta 930 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, azt követően, hogy az elmúlt 24 órában országszerte 34.543 koronavírustesztet végeztek — közölte szerdán a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Majd' 63 000 a beoltottak száma Szatmár megyében
Alacsony a friss fertőzöttek száma, folyamatosan csökken a kórházban, valamint az intenzív terápiás osztályon ápoltaké is, és nem hunyt el senki a fertőzés szövődményei miatt.
Valeriu Gheorghiţă: Ez idáig 670.708 krónikus beteg kapta meg a koronavírus elleni oltást
Ez idáig 670.708 krónikus beteget oltottak be, és 1.004.394 idős (65 év fölötti) személy kapta meg legalább az első dózist a koronavírus elleni vakcinából — tájékoztatott Valeriu Gheorghiţă.
Cookie