×
2021. 06 16.
Szerda
Jusztin
24 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

A lecke fel van adva: legyőzni a Minaurt

2021.04.29 - 11:05
Megosztás:
A lecke fel van adva: legyőzni a Minaurt
Biztos csoportelsőként érkezik Szatmárnémetibe pénteken a Nagybányai Minaur labdarúgócsapata, hogy megküzdjön a Liga 3 alapszakaszának utolsó fordulójába a vendéglátó Városi Sportklub egyesülettel.

A VSK szempontjából viszont óriási tétje van a mai meccsnek, hiszen csak a győzelem segítheti Ritli Zoltán vezetőedző együttesét, hogy kivívja a biztos bentmaradást jelentő 8. helyet a táblázatban.
A lecke fel van tehát adva: nincs más választás, csak a győzelem. Igaz, a döntetlen is segíthet a VSK-n, de azt a szatmári szakvezető is belátja, hogy csak akkor lehet nyugodt a lelkiismeretük, ha tudják, hogy ők mindent odatettek azért, hogy megmeneküljenek az osztályzótól.
Mint ismeretes, a román szövetség menet közben változtatott az idei versenyrendszeren, és nem lesz egyenes kiesés a Liga 3-ból. A harmadik vonal tíz csoportjának utolsó két helyezettjei (9. és 10. helyezettek) osztályzót játszanak majd megyei bajnokokkal. A mezőnyhöz csatlakozik a tíz Liga 3-as csoport leggyengébb 8. helyezettje is, viszont a 10-es számú széria csapata biztos nem lesz ebben a helyzetben. Ezért kell elcsípni ezt a helyet, és akkor egy nyugodt nyár vár a VSK-ra, amely készülhet a történelme második harmadosztályos idényére. Ehhez egy pontot kell ledolgozni, hogy megelőzhesse az előtte álló Nagysomkúti Progresult. 
Az az egy pont viszont mégis soknak tűnhet, mivel a pénteki ellenfél, a Nagybányai Minaur a csoport legerősebb csapata, amely lazán győzött 4–0-ra a VSK elleni, nagybányai odavágó meccsen. 
Ráadásul éppen egy máramarosi csapat mögött van lemaradva egy ponttal a VSK, így vélhetően a Minaur a megyei társért is küzdeni fog. 
A nagysomkútiak is odahaza játszanak, és ők a csoport második legjobb csapatát, a Zilahi SCM-t fogadják. A szilágyságiak a múlt heti fordulóban, a VSK elleni meccsen megmutatták igazi értéküket, és így győzték le a szatmáriakat 2–1-re, és biztosították helyüket a Liga 2-es osztályzón. Ritli bízik abban, hogy a Zilah ugyanolyan odaadással fog játszani ma is Nagysomkúton, és a pályán fog eldőlni a nyolcadik hely sorsa. 
A VSK esetében két forgatókönyv is lehetséges, hogy a 8. helyre felkapaszkodjon, de mindkét esetben függ a nagysomkúti meccs eredményétől. Amennyiben a Progresul veszít, akkor a VSK-nak elég a döntetlen is a Minaur elleni meccsen, mert az egymás elleni meccsek eredményei a szatmáriaknak kedvesnek (VSK győzelem Szatmáron, döntetlen Nagysomkúton). Hogyha Nagysomkúton döntetlen eredmény fog születni a zilahiak elleni meccsen, akkor viszont kötelező a VSK-győzelem a Minaur ellen. 
Minden más eredmény, ami ezen felül történik, az csakis a Progresulnak kedvez. 
Pénteken, tehát 15 órától „mindent vagy semmit” játékot játszik a VSK a Minaur ellen. A zárt kapus találkozót az Olimpia-Daniel Prodan Stadionan rendezik. 

LIGA 3, 10-ES CSOPORT, 18., UTOLSÓ FORDULÓ

Péntek, 15.00

Váradszentmártoni CSC – Dési FC Someşul 
Nagyváradi AC 1910 – Luceafărul Nagyvárad
Nagysomkúti Progresul – Zilahi SCM 
Szatmárnémeti VSK – Nagybányai Minaur 
Szilágysomlyói Sportul – Unu Fotbal Club Gloria

Pesek Attila

Claudia Cuic távozik a VSK-tól
A tokiói olimpia után visszatér Törökországba a szatmárnémeti kosárlabdázó, aki csatlakozik majd a Szuperliga újoncának a keretéhez.
Három érem az U16-os bajnokságról
Bajnoki érmekkel tértek haza Brassópojanáról a Szatmárnémeti VSK cselgáncsozói.
Claudia Cuic a legjobb román játékos
A Szatmárnémeti VSK négy játékosának a teljesítményét is kiemelkedőnek értékelte a mérvadó eurobasket.com szakportál, közülük Cuic és Bright bekerült a bajnokság álomcsapatába is.
Cookie