×
2021. 01 17.
Vasárnap
Antal, Antónia
-9 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.35 RON
Sport

A LPS mindhárom korosztályos csapata nyert

2019.08.29 - 14:02
Megosztás:
A LPS mindhárom korosztályos csapata nyert

A 17 évesek őrzik hibátlan sorozatukat, a 19 évesek zsinórban három győzelemmel már másodikok a táblázatban, míg a 16 évesek – az elitligában – élvonalbeli alakulat ifijeit verték 7–1-re.

Nem lehet kimozdítani a csoportja első helyéről a Szatmárnémeti Sportlíceum 17 éven aluliak labdarúgócsapatát: az Abrudan Róbert, Nelu Donca edzőpáros legényei a korosztályos bajnokság 6. fordulójában is győztek, így hibátlanul vezetik vezetik a 11. széria táblázatát.

Szerda délután a Zilahi Atletic csapatát fogadták idehaza, és bár a szilágyságiak vezetést szereztek, a szatmári legények még a szünetig egyenlítettek, majd a második félidőben eldöntötték a meccset. Így őrzik 5 pont előnyüket az üldöző Nagyváradi Luceafărullal szemben, amely ellen vasárnap, a Bihar megyeie településen játssza majd a széria rangadóját.

Zsinórban harmadik mérkőzését nyerte meg Mihai Sabău-Svegler edző 19 éves alakulata (képünkön) is: idehaza 11-esből szerzett találattal verték a Zilahi Atleticot, és ezzel feljöttek a táblázat 2. helyére, és már csak három pont választja el az éllovas Kolozsvári Viitorul Juniortól. A LPS nagy ifijei vasárnap folytathatják győzelmi sorozatukat, hiszen a Luceafărul korosztályos csapata eddig minden meccsét elvesztette.

A 16 évesek két súlyos vereség után (7–1 idehaza a Kolozsvári CSU-tól, 8–0 a Temesvári ASU Poli otthonában) kicsit „igazítottak” a gólkülönbségen, és idehaza rászámoltak az AFC Hermannstadtra: a Cosmin Iuhas, Cristian Popa edzőpáros legényei 7–1-re verték a nagyszebenei ellenfelüket. Az idénybeli harmadik győzelmükkel a 3. csoport táblázatának az 5. helyén állnak, azonos pontszámmal, mint a Temesvári LPS Banatul. Viszont a bánsági csapatnak +4-es, a szatmáriaknak –6-os a gólkülönbsége.

Eredmények

U16-os korosztály, elitliga, 3. csoport, 6. forduló

Szatmárnémeti LPS – AFC Hermannstadt 7–1 (szatmári gólszerzők: Andrei Zbona 2-szer, Lazăr Denis 2, Hajdú Denis, Maris Duca, öngól).

U17-es korosztály, regionális 11. csoport, 6. forduló

Szatmárnémeti LPS – Zilahi Atletic 3–1 (szatmári gólszerzők: Patric Chiș 2-szer, Luca Crainic).

U19-es korosztály, regionális 11. csoport, 6. forduló

Szatmárnémeti LPS – Zilahi Atletic 1–0 (szatmári gólszerzők: Raul Ziman).

Pesek Attila

Cookie