×
2020. 07 03.
Péntek
Kornél, Soma
23 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

A Ludogorecet fogadja a Fradi

2019.07.09 - 18:10
Megosztas :
 • A Ludogorecet fogadja a Fradi

  A MOL Vidi példáját követné szerdán a Ferencváros: ha a fehérváriaknak sikerült, akkor talán a Fradi is le tudja győzni, és túljuthat a párharcban favoritnak számító Ludogorec Razgrad együttesen.

  Nem túlzás azt állítani, hogy pokoli kezdés vár a Ferencvárosra a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában: a 2001-ben újraalakult Ludogorc Razgrad nyolc éve uralja a bolgár bajnokságot, az utóbbi két idényben, illetve 2013-ban az Európa Liga csoportkörében szerepelt, 2014-ben és 2016-ban BL-csoportban játszott, a 2013–14-es idényben az EL nyolcaddöntőjéig jutott, ahol a Valencia 4–0-s összesítéssel búcsúztatta, de 2017-ben és 18-ban is érdekelt volt az Európa Liga tavaszi szezonjában, de a legjobb 32 között búcsúzott az AC Milan, illetve a Köbenhavn elleni vereségek után.

  Viszont a MOL Vidi tavaly már bizonyította a Bajnokok Ligája selejtezőjében, hogy a Ludogorec nem verhetetlen csapat: a második selejtező-körben a hazai 0–0 után a bolgárok 1–0-ra kaptak ki székesfehérváriak vendégeként. Ettől függetlenül tény, hogy a 33 ezer lakosú Razgrad focicsapata már jelentős európai rutinnal rendelkezik, a 48,5 millió euróra taksált játékoskeret jóval felülmúlja a Fradi 19,85 millióját.

  A Ludogorec sikereit esztendők óta a klub brazil légiója alapozza meg, az előző évadban nyolc brazil nemzetiségű futballistát alkalmazott, de négy román, két lengyel, egy-egy madagaszkári, kongói és argentin játékos is megtalálható volt a keretben, melyben összesen 16 légiós szerepelt. Ugyanakkor a brazilok közül már nem is számít mindenki légiósnak, négyen is bolgár-brazil kettős állampolgárok.

  A brazil különítmény ellenére a csapat leggólerősebb labdarúgója továbbra is a 32 éves, 35-szörös román válogatott nagyváradi Claudiu Keserü. Rajta kívül immár hét éve a Ludogorec vezérének számít a 34 éves brazil-bolgár Marcelinho. A támadósorban a kulcsemberek közé tartozik még a szintén brazil-bolgár Wanderson, a Kongói DK-beli Jody Lukoki és a lengyel válogatott Jakub Swierczok.

  De éppen a Vidi tavalyi példája mutatja, hogy egy oda-visszavágós párharc során ekkora különbséget szervezett játékkal, fegyelmezett védekezéssel el lehet tüntetni.

  A szerdai, 21 órakor kezdődő Ferencváros – Ludogorec találkozót az M4 Sport élőben közvetít.

  Fotó: fradi.hu

  Cookie