×
2020. 07 14.
Kedd
Őrs, Stella
21 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

A második fordulóra szóló 2000 levélszavazatot regisztrált az AEP

2019.11.09 - 15:18
Megosztas :
 • A második fordulóra szóló 2000 levélszavazatot regisztrált az AEP

  Az államfőválasztás második fordulójára szóló 2000 levélszavazatot regisztrált az Állandó Választási Hatóság (AEP) - közölte Anamaria Revnic-Călugăriţa szóvivő.

  A szóvivő szerint a második fordulóra érvényes borítékokat csak november 24-én, a 21 órai urnazárás után fogják felbontani. Hozzátette, amennyiben olyan jelöltet jelöltek be a szavazólapon, aki nem szerepel a második fordulóba jutott két jelölt között, a voksot érvénytelennek nyilvánítják.

   

  Anamaria Revnic-Călugăriţa rámutatott, azoknak a külföldön élő román állampolgároknak, akik a levélszavazást választották, egyszerre küldték el mindkét forduló szavazólapjait, mivel - érvelt a szóvivő - a két forduló között nem lett volna idő eljuttatni a második fordulós borítékot. Így ezek a választópolgárok tulajdonképpen két egyforma szavazólapot kaptak kézhez, a második fordulóra szóló boríték visszaküldésével azonban várniuk kellett volna addig, amíg kiderül, hogy melyik két jelölt jut a második körbe.

   

  A szóvivő leszögezte, hogy a levélszavazással kapcsolatos utasítások nagyon világosak. Azok, akik már beküldték a borítékokat a második fordulóra, nem szavazhatnak még egyszer - nyomatékosította.

  Cookie