×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

A megnövekedett határforgalom miatt naponta 3900 határrendész teljesít szolgálatot

2021.07.23 - 18:48
Megosztás:
A megnövekedett határforgalom miatt naponta 3900 határrendész teljesít szolgálatot
A megnövekedett határforgalom miatt ebben az időszakban naponta megközelítőleg 3900 határrendőr van szolgálatban - tájékoztatott pénteken kiadott közleményében az országos határrendészet (IGPF).

Emellett a forgalmi értékek dinamikájától függően, szükség esetén, a maximális kapacitáson fogják működtetni a határátkelőket (főként a román- magyar és a román-bolgár határon), és állandó kapcsolatot tartanak fenn a szomszédos államok hatóságaival is, hogy a kétoldalú megegyezések alapján közös intézkedéseket hozzanak az operatív határellenőrzés érdekében - áll az IGPF közleményében.

A határrendészet azt javasolja a román és a külföldi állampolgároknak, hogy a torlódások elkerülése végett vegyék igénybe a kevésbé népszerű határátkelőket is, és tájékozódjanak a cél- és tranzitországok beutazási feltételeiről.

A hatóság emlékeztet ugyanakkor, hogy a román-magyar határvonalon 12 határátkelő áll az utazók rendelkezésére: Arad megyében Nagylak 1, Nagylak 2, Tornya, Gyulavarsánd; Bihar megyében Nagyszalonta, Bors 1, Bors 2, Érmihályfalva, Székelyhíd; Szatmár megyében Csanálos, Pete; Temes megyében Nagycsanád.

A Bulgáriába utazók a következő határátkelő pontokat vehetik igénybe: Konstanca megyében Vama Veche, Ostrov, Negru Vodă; Călăraşi megyében Călăraşi; Giurgiu megyében Giurgiu; Teleorman megyében Turnu Măgurele és Zimnicea, Dolj megyében Calafat és Bechet (ez utóbbi csak a teherforgalom előtt van nyitva).

Az utazók a http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ honlapon tájékozódhatnak a határátkelőknél regisztrált aktuális helyzetről.

''Emlékeztetjük önöket, hogy ebben az időszakban az országba történő beutazáskor a munkatársaink által végzett, elsősorban az úti okmányok ellenőrzésére irányuló határellenőrzésen a megyei közegészségügyi igazgatóságok képviselői is részt vesznek a járványügyi szűrővizsgálatok elvégzése és a konkrét intézkedések elrendelése érdekében'' - szögezi még le a határrendészet.
AGERPRES

Zavarók a lezárások
Ha egy utca le van zárva, az mindig zavart kelt a közlekedők körében, az emberek akkor is hajlamosak elfelejteni, hogy nem fognak tudni behajtani egy utcába, ha korábban már tájékoztatva voltak, hogy lezárás lesz. Így történt ez csütörtökön Szatmárnémetiben, ahol az A. I. Cuza Vodă volt aszfaltozás miatt lezárva.
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki a román-magyar határ romániai oldalán
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki kedden a román-magyar határ romániai oldalán - közölte a román határrendészet.
Hamis zöldigazolvánnyal akartak hazajönni
November 19-én hajnalban, 3 óra 30 perc körül akart belépni Románia területére egy osztrák rendszámú gépkocsiban az a háromfős (férj, feleség és nagykorú fiúgyermek) Szatmár megyei család, amely a jelen pillanatban vörös zónás besorolású Ausztriából érkezett haza.
Cookie