×
2020. 07 10.
Péntek
Amália
16 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

A Moisil csapata megy az országosra

2019.06.05 - 12:24
Megosztas :
 • A Moisil csapata megy az országosra

  A Grigore Moisil Általános Iskola csapata nyerte meg a Vöröskereszt által megszervezett Hozzáértő Ápolók verseny megyei szakaszát, így képviselheti megyénket az országos fordulóban.

  A Román Vöröskereszt 1962 óta minden esztendőben megszervezi a Hozzáértő Ápolók (Sanitarii Pricepuţi) nevet viselő, iskolásoknak szóló elsősegélynyújtó versenyt. Az idei két területi forduló után tegnap a megyei versenyre került sor az ifjúsági táborok udvarán.

  A területi versenyek során egy alkalommal a Szamos bal, majd a Szamos jobb partján elhelyezkedő iskolák mérkőztek meg, a legjobb 10 csapat pedig tegnap találkozott egymással. A megyei forduló mezőnyét a Nagykárolyi Elméleti Líceum, a Bălcescu–Petőfi Általános Iskola, a Grigore Moisil Általános Iskola, a Lucian Blaga Általános Iskola, az Avram Iancu Általános Iskola, a Szamosdobi Általános Iskola, az avasfelsőfalui 1-es és 3-as számú általános iskolák, valamint az Avasfelsőfalui Elméleti Líceum, illetve a Mihai Eminescu Főgimnázium csatapai alkották. A küzdelmek ezúttal is igen szorosak voltak, az első hely megszerzéséért egy külön, mindent eldöntő próbát is ki kellett írniuk a szervezőknek, miután a Grigore Moisil Általános Iskola és a Mihai Eminescu Főgimnázium csapatai holtversenyben, azonos pontszámmal zárták a versenyt. Végül a plusz próbát a Moisil diákjai teljesítették jobban, így ők vehetnek részt július 18-án Buzău megyében a Poiana Pinului-i országos döntőben.

  Kérdésünkre, hogy milyen volt az idei verseny színvonala, Rodica Borlan, a Vöröskereszt szatmári szervezetének vezetője elmondta, hogy a csapatok kiemelkedően teljesítettek, ezért bíznak benne, hogy az országos versenyen is jó eredményeket fognak elérni.

   

   

  Bajnai Botond

   

  Cookie