×
2020. 08 12.
Szerda
Klára
15 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Szatmárnémeti

A PMN-en adják át a mozgássérülthintát

2019.06.06 - 15:27
Megosztás:
 • A PMN-en adják át a mozgássérülthintát

  Augusztus 24-én vagy 25-én adják majd át a Máltai Szeretetszolgálat mozgássérülthintáját.

  Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy a Máltai Szeretetszolgálat Szatmár megyei szervezete néhány hónappal ezelőtt egy mozgássérülthintára gyűjtött pénzt, amit a Kossuth-kertben fognak elhelyezni ezen a nyáron. A cél elérése érdekében jótékonysági estet szerveztek, majd a Szatmárnémeti Református Gimnázium karácsonyi vásárán befolyt összeg egy része is ez a célt segítette, illetve azóta is több kisebb akció során is gyűjtéseket szerveztek, mivel nem kevesebb mint 15 210 lejbe kerül a hiánypótló eszköz.

  Bár a mozgássérülthinta ötletének megszületésekor az volt a terv, hogy június 1-jén, gyermeknapon adják át a speciális eszközt, de mivel a Kossuth-kert felújítása még folyamatban van, illetve Ferenc pápa csíksomlyói látogatása is erre a dátumra esett, az illetékesek úgy döntöttek, a Partiumi Magyar Napok kulturális programsorozata idején kerítenek sort az eszköz átadására és felszentelésére.

  Hegedüs Gergő, a Máltai Szeretetszolgálat ifjúsági szervezetének országos vezetője szerkesztőségünknek elmondta, hogy tegnap délelőtt írták alá egy nagyváradi céggel a hinta elkészítéséről szóló szerződést, amelynek értelmében augusztus 16-ra elkészül az eszköz. Hogy egészen pontosan mikor kerül hivatalosan is átadásra, illetve a Partiumi Magyar Napok (PMN) melyik napján tartják ennek avatóceremóniáját, az ifjúsági vezető elmondta, hogy úgy néz ki, néhány napon belül erről is sikerül majd egyeztetni, de egy biztos, a PMN hétvégéjén lesz.

  „A véletlenre semmiképpen nem bíztuk volna, az átadás dátuma előtt másfél héttel már Szatmáron lesz a hinta, ami pedig az előkészületeket illeti, néhány engedély kiváltása mellett az eszköz négy lába alá egy-egy betonlapot kell majd önteni, hogy stabil pontokon állhasson. Az átadást követően a gyártó 3 év garanciát vállal a hintára, bármilyen meghibásodás esetén rendelkezésünkre áll majd” — magyarázta szerkesztőségünknek Hegedüs Gergő.

   

  Bajnai Botond

   

   

  Cookie