×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

A PNL kéri a jogi bizottságtól, vizsgálja meg Diana Şoşoacă magatartásbeli kisiklásait

2021.04.06 - 19:59
Megosztás:
A PNL kéri a jogi bizottságtól, vizsgálja meg Diana Şoşoacă magatartásbeli kisiklásait
www.romaniatv.net
A szenátus házbizottsága továbbította kedden a jogi bizottságnak a Nemzeti Liberális Párt (PNL) felsőházi frakciójának igénylését, amelyben Diana Şoşoacă szenátor "magatartásbeli kisiklásainak" megvizsgálását követelik.

Panaszában a PNL felrója, hogy a szenátor az ülésszak elejétől "ártalmas és szabályzatellenes magatartást" tanúsított.

"Nem tolerálhatjuk tovább, hogy Diana Iovanovici-Şoşoacă dacoljon minden törvényi előírással és a jóérzés szabályaival az ország legtekintélyesebb intézményében, amelyben mi mindannyian - hozzá hasonlóan - a választópolgárok szavazata révén szereztünk tagságot. Az általa tanúsított magatartás a parlamenttel és a román állampolgárokkal szembeni súlyos sértésnek minősül" - áll a PNL szenátorai által benyújtott dokumentumban.

Alina Gorghiu liberális párti szenátor szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) törvényhozói tartózkodtak, amikor a házbizottság a panasznak a jogi bizottsághoz történő továbbításáról döntött. "Kár, hogy a PSD tartózkodásával bátorítja ezt a fajta magatartást" - fogalmazott.

A PNL felrója még Şoşoacának, hogy folyamatosan megszegi a járványügyi szabályokat, nem viseli a védőmaszkot a szenátus üléstermében, felszólalásaiban gyűlöletre uszít.

A szenátus házszabályának 207-es cikkelye értelmében az etikai normák megsértése esetén a következő szankciók alkalmazhatók: figyelmeztetés, rendre utasítás, felszólalási jog megvonása, a teremből való kiutasítás az ülés idejére és írásbeli megrovás.

AGERPRES

A szenátus házbizottsága írásbeli figyelmeztetéssel szankcionálja Diana Şoşoacă szenátort
A szenátus házbizottsága hétfőn úgy döntött, hogy írásbeli figyelmeztetéssel szankcionálja Diana Şoşoacă szenátort. A határozatot a plenáris ülésen olvassák fel.
Ezer lejjel stimulálná a gyermekvállalást
Városi szintű elképzelés van születőben Szatmárnémetiben: PNL-s fiatal tanácsos szeretné, ha minden megszületett gyerek után ezer lej támogatást kapnának a helyi költségvetésből a szülők.
A koalíciós megállapodást kiegészítő dokumentumot írtak alá a koalíciós pártok vezetői
A kormánypártok vezetői a koalíciós megállapodást kiegészítő dokumentumot írtak alá, amely az egymás közötti bizalmat hivatott erősíteni, illetve elősegíti majd a kormány jobb működését - nyilatkozta a keddi koalíciós ülést követően a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.
Cookie