×
2020. 09 30.
Szerda
Jeromos
10 °C
Eső
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.17 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

A Rátgéber Akadémia hívta a LPS-t egy tornára

2019.08.28 - 10:06
Megosztás:
A Rátgéber Akadémia hívta a LPS-t egy tornára

Augusztus 30-án és 31-én rangos nemzetközi utánpótlás-tornával emlékeznek a pécsi edzőlegendára, Fűzy Ákosra a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, és amelyen pályára lép a Szatmárnémeti Sportlíceum 18 éven aluliak női csapata is.

Az eseményt bemutató sajtóközleményből kiderül, hogy a junior lány tornán a házigazda, előző szezonban bajnoki bronzérmet szerző Rátgéber Akadémia mellett a bajnoki ezüstérmes Vasas Akadémia, illetve Kassa csapata is részt vesz, a LPS lányait pedig edzőjük, Adriana Pricop fogja vezetni.

Fűzy Ákos a magyar kosárlabdasport meghatározó alakja volt, de 2013. szeptember 7-én egy tragikus autóbuszbalesetben vesztette életét. A legendás pécsi edző 13 szezonon át volt a MiZo Pécs 2010-nél Rátgéber László másodedzője, emellett szerepet vállalt a magyar női kosárlabda-válogatottnál is. A baranyai klub sikerkorszakában, másodedzőként kétszeres EuroLiga-bronzérmes, nyolcszoros magyar bajnok és kilencszeres Magyar Kupa-győztes lett. 2008 júniusától a pécsi női csapat vezetőedzőjévé lépett elő, két év alatt pedig azt a bravúrt mondhatta el magáról, hogy első három döntőjét mind megnyerte csapatával.

2012-ben óriási meglepetésre a döntőben a címvédő Sopront legyőzve bajnoki címig vezette a Győrt.

Az e hétvégi tornát hagyományteremtő céllal rendezik a pécsiek a kiváló szakember nevét viselő centerpályán. Íme a program:

Augusztus 30. péntek

Rátgéber Akadémia – Vasas Akadémia

Kassa – Szatmárnémeti

Szatmárnémeti – Rátgéber Akadémia

Vasas Akadémia – Kassa.

Augusztus 31. szombat

Rátgéber Akadémia – Kassa

Szatmárnémeti – Vasas Akadémia.

Cookie