×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

A Román Nemzeti Bank forgalomba helyezi a 20 lejes címletű bankjegyeket

2021.11.25 - 17:25
Megosztás:
A Román Nemzeti Bank forgalomba helyezi a 20 lejes címletű bankjegyeket
A Román Nemzeti Bank (BNR) december elsejétől forgalomba helyezi a 20 lejes címletű bankjegyeket. Ez az első román bankó, amelynek előoldalára egy női történelmi személyiség, Ecaterina Teodoroiu képe kerül fel.

A BNR csütörtöki közleménye szerint a bankjegy kibocsátásával az intézmény az esélyegyenlőség megszilárdításához kíván hozzájárulni, illetve hangsúlyozni szeretné 'a női személyiségeknek a román történelemben és társadalomban betöltött kiemelkedő szerepét'.

A részben domborműves technikával készült, polimer alapú 20 lejes bankjegy mérete 136x77 mm, a domináns színe olivazöld. Több biztonsági elemet is tartalmaz, amelyek egy része csak különleges műszerekkel észlelhető. AGERPRES

Románia megkapta az uniós helyreállítási alapból járó támogatás első részletét, 1,8 milliárd eurót
- Ez Európai Bizottság csütörtökön átutalta az uniós helyreállítási alapból a Romániát megillető vissza nem térítendő támogatás 13 százalékának megfelelő 1,8 milliárd eurót.
Több ösztöndíj az iskolásoknak
A szatmárnémeti tanács döntés értelmében 7 teljesítményalapú ösztöndíj, 2955 érdemösztöndíj, 15 tanulmányi ösztöndíj és 516 szociális ösztöndíj kerül kiosztásra idén.
Cîţu: decemberben kaphatja meg Románia az első összegeket a helyreállítási tervbe foglalt beruházásokra
Romániának decemberben kellene megkapnia az első pénzösszegeket az országos helyreállítási tervbe (PNRR) foglalt beruházásokra - jelentette be csütörtökön az ügyvivő miniszterelnök.
Cookie