×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Romániai sport hírek

A román sportolók számára szombaton véget ért a tokiói olimpia

2021.08.07 - 18:32
Megosztás:
A román sportolók számára szombaton véget ért a tokiói olimpia
A román sportolók egy arany- és három ezüstérmet szereztek a vasárnap véget tokiói olimpiai játékokon.

Az aranyérmet az Ancuţa Bodnar és Simona Radiş alkotta kétpárevezős egység kapta. Ezüstérmes lett a párbajtőröző Ana-Maria Popescu, a férfi kormányos nélküli négyes evezősök (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari), illetve a Marius Cozmiuc-Ciprian Tudosă páros a férfi kettes evezésben.

Az érmek mellett a román sportolók egy negyedik helyet (David Popovici 200 méteres gyorsúszás), három ötödik helyet (a női asztalitenisz csapat, az Ovidiu Ionescu/Szőcs Bernadette asztalitenisz vegyes páros, a Cătălin Chirilă/Victor Mihalachi páros 1000 méteres kormányos nélküli kettes) szereztek. Emellett volt három hatodik, négy hetedik, két nyolcadik és hét kilencedik helyük.

Romániát idén 101 fős küldöttség képviselte a tokiói olimpiai játékokon. A 46 női és 55 férfi sportoló 17 sportágban szerepelt: úszás, atlétika, evezés, labdarúgás, szertorna, 3x3-as női kosárlabda, kerékpár, birkózás, sportlövészet, kajak-kenu, asztaltenisz, boksz, vívás, triatlon, cselgáncs, íjászat és tenisz. Miklós Andrea kolozsvári atléta egészségügyi problémák miatt végül nem versenyzett.

A román delegációnak tagja volt 40 edző és 9 tartalék is.

Az olimpiai játékok utolsó - vasárnapi - versenynapjának programjában már nem szerepelnek román sportolók. AGERPRES

Elhunyt Ivan Patzaichin négyszeres olimpiai és többszörös világbajnok kenus
Hetvenegy éves korában elhunyt Ivan Patzaichin négyszeres olimpiai és többszörös világbajnok kenus - jelentette be szeptember 5-én a Román Olimpiai és Sportbizottság Facebook-oldalán.
„Éremért jöttem, ez volt a vágyam”
A szatmárnémeti származású Osváth Richárd ezüstérmet nyert a tőrözők A-kategóriájában. A Törekvés SE 36 éves vívója a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte a tokiói paralimpián.
„Mindenki egészséges a csapatból!”
A szatmárnémeti származású kard- és tőrvivő paralimpikon, Osváth Richárd már Tokióban van, ahonnan készségesen számolt be lapunknak a körülményekről, a hangulatról és felkészüléséről.
Cookie