×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

A román turisták idén legszívesebben a tengerpartra mennek nyaralni

2021.08.06 - 16:16
Megosztás:
A román turisták idén legszívesebben a tengerpartra mennek nyaralni
Idén a román tengerpart legnépszerűbb üdülőtelepeinek Mamaia, Eforie Sud és Olimp bizonyulnak, a szállásárak pedig 170 lejnél kezdődnek, derül ki egy online szállásfoglalási platform elemzéséből.

A travelminit.ro által központosított adatok szerint a nyári idény kezdete óta a foglalások 41%-a a tengerpartra, 23%-a a hegyvidékre, 19%-a a gyógyüdülőhelyekre és 17%-a a nagyvárosokba irányult.

A tengerparton Mamaia, Olimp, Eforie Sud, Saturn és Năvodari a legnépszerűbbek.

Hosszabb - legalább egy hetes - üdülésnél a romániaiak egyre inkább olyan szolgáltatásokat nyújtó szálláshelyeket keresnek, amelyekben 'otthon' érzik magukat, így megugrott a kereslet a tágas apartmanok iránt.

Idén nyáron a tengerparti szálláshelyek közül a szállodák (a foglalások 49,43%-a) és az apartmanok (31%) a legnépszerűbbek, majd a panziók és nyaralók következnek.

Ami a szállásárakat illeti, a legolcsóbb szoba egy éjszakára 170 lejbe kerül.

A travelminit.ro és a Sodexo a közelmúltban kampányt indított, amelyben arra biztatják a román turistákat, akiknek maradtak még vakációs utalványaik az elmúlt évekből, hogy ne hagyják kárba veszni ezt a lehetőséget, és még a voucherek érvényességi idejének lejárta előtt használják fel azokat belföldi üdülésekre.
AGERPRES

A jelöletlen turistaösvények kerülését javasolják a túrázóknak a hegyimentők
A hegyimentők azt javasolják a túrázni készülőknek, hogy csak megfelelő téli felszereléssel induljanak útnak és kerüljék a jelöletlen turistaösvényeket.
A hegyekbe csábítanak az üdülőtelepek
A hegyvidéki üdülőtelepek már a téli ünnepekre készülnek: 800–5300 lej közötti áron hirdették meg a karácsonyi csomagjaikat.
Az idei tengerparti nyaralási szezon a két évvel ezelőttivel vetekedett a turisztikai irodák szerint
Húsz százalékkal nőtt a kereslet idén a román tengerpart szállodáinak all inclusive szolgáltatásai iránt 2019-hez képest az egyik legnagyobb hazai turisztikai iroda adatai szerint.
Cookie