×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Programajánló

A szatmári Sirály-előadás az M5 műsorán

2021.03.16 - 11:54
Megosztás:
A szatmári Sirály-előadás az M5 műsorán
Ma 22 órai kezdettel az M5-ös televíziócsatornán lesz látható a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Sirály című előadása.

A Csehov-drámát a Harag György Társulat a 2015/2016-os évadban vitte színre, Sorin Militaru rendezésében.

A Sirály egy különös hely története… ha egyszer beszippantott, nem menekülhetsz... valami fogva tart Arkagyina házában... Olyan, mint egy kis sziget egy tó közepén, amelyet a külvilággal egyetlen fahíd köt össze... és ezen a hídon futva látjuk közeledni Nyina Zarecsnaját. Mindenki, aki ide érkezik, vagy örökre itt ragad, vagy, ha kiszakad is rövidebb-hosszabb időre, előbb-utóbb úgyis visszatér, mintha egy ismeretlen erő vonzaná. A menekülés egyetlen módja a halál... A hídon közeledő nőalak, Nyina, azért tér vissza, hogy megmentse Trepljovot. Útjaik mégis szétválnak utóbb, hogy külön-külön, magányosan járják be életük ösvényeit. A rejtélyes „szigetről” azonban ezúttal sincsen menekvés: az élet eme két vesztese végül együtt tér vissza, hogy közösen várja a halált...

Az előadás szereplői: László Zita, Rózsa László, Bessenyei István, Sándor Anna, Nagy Orbán, Gál Ágnes, Rappert-Vencz Stella, Kányádi Szilárd, Rappert-Vencz Gábor, Gaál Gyula és Varga Sándor.

A produkció díszlet- és jelmeztervezője Márton Erika m.v., dramaturgja Bessenyei Gedő István, koreográfusa Bordás Attila volt. Az előadás létrejöttében asszisztensként Tamás Ágnes, ügyelőként Szabó Ritta működött közre.

 

Több nézőt fogadhatnak
A járványhelyzet enyhülésével, az esetszámok csökkenésének köszönhetően a színházban félházzal játszhatják az előadásokat, tájékoztat a Harag György Társulat.
Májusban újra várja a nézőket a Kolozsvári Állami Magyar Színház
A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások részleges feloldása után májusban ismét várja a nézőket a Kolozsvári Állami Magyar Színház - közölte kedden az MTI-vel az intézmény.
Anyák napi előadás
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ szervezésében Hogyan fejleszthetjük gyermek- és felnőttkorban az érzelmi intelligenciát? címmel tart anyák napjára szervezett online előadást vasárnap 18 órától a Zoom platformon dr. Kádár Annamária pszichológus.
Cookie