×
2020. 07 05.
Vasárnap
Emese, Sarolta
20 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Nagykároly

A szociális osztály munkatársai segítenek

2020.03.25 - 13:18
Megosztas :
 • A szociális osztály munkatársai segítenek

  A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályának illetékeseihez 57 igénylés érkezett olyan személyektől, akik időskoruk okán vagy lakhelyi elszigetelődésük miatt kértek segítséget.

  „A szociális osztály munkatársai elvégzik a bevásárlást, valamint a gyógyszerek beszerzését is a nyilvántartásukban szereplőknek, s az igénylő kifizeti a megvásárolt termékeket. A szociális osztály munkatársai azt kérik az igénylőktől, hogy olyan élelmiszerekre és gyógyszerekre vonatkozó listát állítsanak össze, melyekkel hosszabb ideig biztosítani tudják az ellátottságukat. A cél az, hogy így elkerüljük, hogy bevásárlás céljából el kelljen hagyniuk az otthonukat” — mondta Kovács Jenő nagykárolyi polgármester.

  Hétfőn megérkeztek az első részletes listák a szociális osztály munkatársai számára. Két idős személy arra kérte az intézmény munkatársait, hogy a szükséges élelmiszereket és gyógyszereket vásárolják meg és juttassák el számukra, míg két lakhelyi elszigetelődésben lévő személy élelmiszerek beszerzését igényelte.

  „A Nagykárolyi Szociális Osztály munkatársai hétfőtől péntekig a 8–16 óra közötti időszakban bonyolítják le a bevásárlásokat az igénylések függvényében. A kollégáim a gyógyszerek beszerzését és eljuttatását is vállalták, akár a munkaidő utáni időszakban is, egészen 22 óráig” — mondta Radu Monica, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal keretében működő szociális osztály igazgatója.

  „Ismételten arra kérek mindenkit, hogy maradjon az otthonában, s csak abban az esetben hagyja el lakhelyét, ha az elkerülhetetlen. Kerüljék a forgalmas, zsúfolt helyeket! Mivel a betegség leginkább az idősebb generáció tagjait veszélyezteti, azt tanácsolnám nekik, hogy ne engedjenek be senkit a házukba, se szomszédot, se családtagot, se ismerőst, mert bárki hordozója lehet a koronavírusnak. Az a munka, amit most a szociális osztály munkatársai felvállaltak, olyan idős személyeknek jelent segítséget, akiknek nincsenek hozzátartozóik, akik ezt a feladatot elvégezhetnék helyettük. A beszerzés során kollégáink odafigyelnek arra, hogy betartsák a koronavírus terjedésének megelőzését célzó intézkedéseket” — mondta a polgármester.

  Cookie