×
2020. 05 28.
Csütörtök
Emil, Csanád
8 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

A teológus szolgatársakat látogatták meg

2019.05.22 - 10:31
Megosztás :
 • A teológus szolgatársakat látogatták meg

  Kedves vendégeket fogadtak hétfőn a kolozsvári református teológián tanuló szatmári teológusok, Király Lajos esperes és Rácz Ervin egyházmegyei ifjúsági előadó látogatta meg a kispapokat.

  A Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet falai között nosztalgiázott Király Lajos szatmári esperes és Rácz Ervin egyházmegyei ifjúsági előadó. A kincses városban tett látogatás persze nem csak a múlt felidézéséről szólt az egykor ott végzettek számára, azért mentek, hogy meglátogassák azokat a teológusokat, akik valamilyen módon Szatmárhoz kötődnek.

  Hétfőn a teológusoknál tartott vizitációt az esperes és az ifjúságért felelős lelkipásztor. Ennek a látogatásnak is lényegében az volt a célja, mint a gyülekezetlátogatásoknak: érdeklődés, törődés, meghallgatás, álmok és vágyak tudakolása, azaz a hogy vagy és miben segíthetek kérdések, közhelymentesen. Nem volt jelen minden szatmári teológus, hiszen vannak köztük olyanok, akik jelenleg Magyarországon tanulnak.

  Mindenekelőtt Rácz Ervin ifjúsági előadó tartott egy rövid áhítatot a teológia dísztermében a Prédikátor könyve 11. részének 9. verse alapján: „Örvendezz, ifjú, míg fiatal vagy, légy jókedvű ifjúságod idején, és élj szíved vágya szerint, ahogy jónak látod! De tudd meg, hogy mindezekért Isten megítél téged!” Az üzenetben az örvendezésen és a jókedven volt a hangsúly. A lelkipásztor biztatta őket, hogy éljék meg örömmel azt, hogy fiatalok, egyetemisták, teológusok, és szolgálhatnak Istennek, ez legyen az alapja ottlétük minden pillanatának. Legyenek vágyaik, tetteik következményének okát pedig sosem másokban, hanem magukban és cselekedeteikben keressék!

  Király Lajos esperes is a vágyakról beszélt, mégpedig a legmélyebb álmokról szólt, majd a beszélgetés alkalmával érdeklődött is ezek felől, és azzal biztatta őket, hogy tanulmányaik jó alapot adhatnak a tettek mezején végzett szolgálatokhoz.

  A teológiahallgatók valóban az őszinte érdeklődést érezhették, ugyanakkor már most szolgatársnak tudhatják magukat. Ennek gyakorlására már a helyettesítésekben, az ifjúsági munkában, a nyári tábor folyamán is sor kerülhet.

  A gyülekezetlátogatás és a teológuslátogatás végső soron családlátogatás, amelyben a látogató és a látogatott is az Atya gyermekeként, testvérként, családtagként tekinthet a másikra.

   

  Cookie