×
2021. 01 20.
Szerda
Fábián, Sebestyén
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

A városi lakosság kevesebb mint fele szándékozik beoltatni magát koronavírus ellen

2021.01.14 - 13:22
Megosztás:
A városi lakosság kevesebb mint fele szándékozik beoltatni magát koronavírus ellen
A városon élő romániaiak kevesebb mint fele (46 százaléka) tervezi beoltatni magát koronavírus ellen, 27 százalék pedig még nem döntötte el, hogy kéri-e a vakcinát vagy sem - derül ki egy közvélemény-kutatás adataiból.

Az iSense Solutions felmérése értelmében a megkérdezettek 27 százaléka mondta azt, hogy jelen pillanatban nem kívánja beoltatni magát, hosszú távon azonban a városon élők 85 százaléka beadatná a vakcinát.

Tízből négy válaszadó vallotta azt, hogy amint elérhetővé válik számára a vakcina, beoltatja magát, míg tízből ketten csak azt követően kérik az oltást, hogy megbizonyosodnak arról, másoknál nem jelentkeztek rövidtávú mellékhatások.

A megkérdezettek 26 százaléka legalább egy évet várna az oltás beadásával, hogy addig tájékozódhasson a közép- és hosszú távú mellékhatásokról, és csak 15 százalék mondta azt, hogy megtagadja az oltást.

A COVID-19 elleni oltással kapcsolatban megfogalmazott legfőbb aggodalmak az ezután megjelenő mutációkkal szembeni hatékonysággal és az esetleges azonnali mellékhatásokkal kapcsolatosak.

"Mindazonáltal a lakosság bízik az új vakcinákban, és a válaszadók többsége (82 százalék) egyetért azzal, hogy az oltások révén hamarabb véget ér a járvány, ugyanakkor 84 százalék azt is elfogadja, hogy az újgenerációs technológiáknak köszönhetően sikerült ilyen rövid időn belül kifejleszteni a vakcinákat" - hangsúlyozzák a felmérés készítői. AGERPRES

Az élsportolók is megkaphatják a koronavírus elleni vakcinát az oltáskampány második szakaszában
Az oltáskampány második szakaszában a nemzeti és olimpiai csapatok sportolói, valamint az egyénileg kvalifikált sportolók és ezek munkatársai is megkaphatják a koronavírus elleni vakcinát - közölte szerdán az ifjúsági és sportminisztérium.
3000 új koronavírusos megbetegedést jelentettek
A legutóbbi tájékoztatás óta 3000 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában több mint 32.000 teszt eredményének feldolgozása nyomán - közölte szerdán a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Az elvégzett tesztek közül 26.768 RT-PCR, 6026 pedig antigén gyorsteszt.
Cîţu az iskolák újbóli megnyitásáról: Ha a dolgok így maradnak, egyértelmű, hogy február 8-án kezdünk
Február másodikán döntik el, hogy újranyithatnak-e az iskolák február 8-án - mondta Florin Cîţu miniszterelnök az Europa FM kedd esti műsorában.
Cookie